J-P Metsävainion avaruuskuvia ihastellaan 19.12.Kuva: J-P Metsävainio

Tuiran adventtitapahtumat

3.12.14

Tähdenkantajat

Kaj Chydeniuksen sävelmiin ja klassikkorunoihin – muun muassa Eino Leinon ja V.A. Koskennimen teksteihin – perustuvasta Tähdenkantajat-teoksesta 12.–13. joulukuuta kerrotaan tässä lehdessä sivulla 14. Esityksen käsikirjoittajia ovat oululaiset Hannu Sirèn ja Mikko Salmi.
Lue lisää Tähdenkantajista täältä

Tähtiä ja avaruutta taidekonsertti

Cappella pro Vocale -lauluyhtyeen (alin kuva) musiikkiin ja astrokuvaaja J–P Metsävainion avaruuskuviin perustavassa tilaisuudessa 19. joulukuuta katsotaan maailmankaikkeuteen harvinaislaatuisten valokuvien avulla.
   Oululainen Metsävainio kertoo ihastelevansa konsertin poikkitaiteellista ideaa: ajatusta yhdistää musiikki ja kuvat toisiinsa.
   – On ilo jakaa omia kuvia tilaisuuteen saapuvien ihmisten kanssa, Metsävainio sanoo.
   – Kuvillani haluan osaltani paljastaa yötaivaalle kätkeytyvää kauneutta, hän lisää.
   Metsävainion kuvat on otettu hänen observatoriostaan, joka sijaitsee Oulun keskustassa.
   Vanhaan musiikkiin erikoistunut oululainen Cappella pro Vocale laulaa konsertissa perinteisiä joululauluja.

Joulussa tuoksuu talli

Hietasaaren ponipihalla, aidon tallin tuoksun keskellä esitettävä joulunäytelmä on oululaisen Terttu Aakon kirjoittama. Esityksen ohjaa liminkalainen Helena Tornberg. Elämyksellinen näytelmä esitetään juuri joulunpyhien alla, 21. joulukuuta.
   Helena Tornberg uskoo, etteivät perinteisten joulunäytelmien täytetyt lampaat välttämättä enää riitä elämyshakuisille nykyihmisille, vaan jouluna halutaan aistia oikean, ensimmäisen joulun tunnelmaa tallissa.
   Esityksessä kuljetaan ponipihalla kertomuksen mukana.

Seuraa joulun staraa

Seuraa joulun staraa -tapahtumia viedään joulun alla useina päivinä eri puolille seurakuntaa, esimerkiksi huoltoasemille, alueen laitoksiin sekä kauppoihin. Musiikkia esittävät muun muassa lähetyskuoro Amani sekä Tuiran seurakunnan omat, musisoivat työntekijät. Kaikista tilaisuuksista kerrotaan lisää seuraavissa Rauhan Tervehdyksissä.
 
Lue Tuiran kirkkoherran ajatuksia uudenlaisista adventtitapahtumista