Muhos tunnetuksi vieraanvaraisuudesta

7.1.15

Kirkon haasteista vaikeimpia ei ole jäsenkato eikä ainakaan sukupuolivähemmistöihin suhtautuminen. Perimmäinen kysymys on, hallinnoimmeko oman kirkkomme hengiltä.
   Lauseet ovat Muhoksen seurakunnan toiminta- ja taloussuunnitelmasta vuosille 2016–2017. Kirkkoherra Jouni Heikkinen pahoittelee koko kirkossa lisääntynyttä byrokratiaa. Hän muistuttaa, että hallinto tulee kalliiksi ja runsas määrä kokouksia sisältää uhkakuvan työntekijöiden menettämisestä näyttöpäätteiden äärelle.
   Heikkisen mukaan Muhoksen seurakunnassa keskitytään lähivuosina läsnä olemiseen ja kuuntelemiseen.
   – Haluamme olla vieraanvaraisia. Seurakunta sulkee sisäänsä kaikki ja rakastaa kaikki joukkoon. Kunnioittamalla ihmistä – ketä tahansa ihmistä – me tunnustamme arjessa uskoamme, Heikkinen toteaa toiminta- ja taloussuunnitelmassa.
   Kaksi muuta seurakunnan lähivuosien korostusta ovat diakoninen perhetyö ja valmistautuminen vuoden 2017 reformaation juhlavuoteen.
   Heikkisen mukaan perhetyön painotus tarkoittaa, että perheiden hyvinvointi huomioidaan kaikissa työaloissa.
   – Juhlavuoteen valmistaudumme perehtymällä reformaattori Martti Lutherin ajatukseen uskon ja rakkauden kiinteästä yhteydestä. Ihmisen tehtävänä on jakaa eteenpäin hyvyyttä, jonka Jumala lahjoittaa. Tämä tapahtuu noudattamalla kultaista sääntöä: Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille.

RIITTA HIRVONEN

Artikkeli on osa lehteä 1/2015