Pääkirjoitus

28.1.15

Pääkirjoitus

Kulisseissa tapahtuu

Lokakuussa, jo hyvissä ajoin ennen Yhteisvastuukeräyksen alkua, tulee tieto kuluneen vuoden keräystuotosta ja tiedämme, mitä sillä saadaan aikaan.
   Marraskuussa vapaaehtoisia ja työntekijöitä infotaan yhteisvastuustarttipäivässä seuraavan vuoden keräysteemasta ja -kohteista. Jossain vaiheessa tulee tunne, että pitää välillä vetää henkeä jaksaakseen innostua uudelleen Yhteisvastuukeräyksestä.
   Ensimmäisiä suunnitelmia tehdään joissakin seurakunnissa loppuvuodesta tai hengähdetään hieman. Kuitenkin    Yhteisvastuukeräys on voimainponnistus keväällä muiden tavallisten töiden keskellä.
   Yhteisvastuukeräyksen tulisi olla kaikkia työaloja käsittävä asia. Se on kirkon Yhteisvastuukeräys. Käytännössä vastuun kantavat diakoniatyötekijät yhdessä vapaaehtoisten kanssa. Tarvitaan ihmisiä ideoimaan ja tekemään yhdessä tapahtumia ja toteuttamaan niitä.
   Tammikuussa alkaa olla valmiina hahmotelma tai tapahtumalista siitä, miten saadaan hyvää aikaiseksi. Ketä kysytään mihinkin, kuka tulee tekemään mitäkin? Millä tavalla saadaan ihmiset innostumaan ja toteuttamaan hyvää asiaa?
   Juuri tänään olen rapannut keräyslippaista pois entisiä keräystarroja ja liimannut uusia tilalle. Mielessä on monta asiaa, jotka on hoidettava ennen keräyksen alkua.
   Onneksi kaikkea ei tarvitse tehdä yksin. Tänä vuonna Oulujoella vapaaehtoiset järjestävät omatoimisesti Musiikkia ja runoja -tilaisuuden 17.3. Seurakunta antaa paikan.
1.2. alkava Yhteisvastuukeräys haastaa meitä kaikkia auttamaan lähimmäistä lähellä ja kaukana. Pienikin apu voi auttaa lähimmäisemme elämää paremmaksi. Tule mukaan!
ANU FEDOTOFF

Artikkeli on osa lehteä 4/2015