Elämäntuskasta ja taivaskaipuusta sekä rakkauden ja paremman maailman mahdollisuudesta väkevää musiikkia tehnyt Jaakko Löytty laulaa juhlakiertueellaan taas todeksi luvatun maan. Kuva: Hannu Jukola

Jaakko Löytty esiintyy Kempeleessä

25.2.15

Jaakko Löytty esiintyy Kempeleessä

Ikä osoittaa merkkejään, mutta sielu rokkaa edelleen. Tulevat konsertit ovat jäävuoren huippu siitä musiikista, mitä olen tehnyt yli neljän vuosikymmenen ajan, sanoo suomigospelin kivijalka Jaakko Löytty.
   Jaakko Löytty tunnettiin takavuosina maamme johtavana kristittynä nuorisomuusikkona.
   – Oma surunsa tulee siitä, että aika täällä on niin rajallinen. On pakko hyväksyä, että nuoruus on ohi, hän hymähtää.
   Onneksi verevän juurimusiikin – kuten gospelin, bluesin ja virsien – esittäjät vain paranevat vanhetessaan, elämänkokemuksen kasvaessa.
   Löytyn 60-vuotisjuhlakiertueen ja levyn nimi on Hyvät sanat – Taivaallinen sävel.
   – Toivon, että taivaan valtakunnan todellisuus toisi tänne sävelten ja sanojen kautta edes pienen pilkahduksen itsestään.

Tasa-arvon puolesta
Konsertin ensimmäisen osion punaisena lankana on maailmanparantamisen palo.
   – Oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon edistäminen eivät ole vain kauniita periaatteita. Ketään ei saa syrjiä. Emme saa turtua ihmisten kärsimykseen.
   Yhteistyökumppani Löytyn kiertueella on Suomen Lähetysseura.
   – Lähetysväki puhuu ja toimii kirkkaasti, itsensä likoon laittaen sekä lähimmäisenrakkauden että sielunpelastuksen puolesta.
   – En olisi voinut keksiä konserttien keräystuloille parempaa kohdetta kuin työ vammaisten ihmisarvon toteutumiseksi Nepalissa, Etiopiassa ja Botswanassa.

Vielä yksi korkeaveisu
Juhlakonsertin toisen osion runkona ovat rakkaus- ja parisuhdelaulut.
   Yleisön ja Lähetysseuran lisäksi Löytty haluaa kiittää konserteissaan vaimoaan, kirjailija Kaija Pispaa. Taiteilijakaksikon yya-sopimus on kestänyt yli 40 vuotta.
   – Olemme selvinneet myrskyjenkin läpi. Taistelu jatkuu. Kyllä me rakastamme toisiamme, vaikka välillä otammekin kovasti yhteen.
JANNE VILLA/
Suomen Lähetysseura

Jaakko Löytty konsertoi Kokkokankaan
seurakuntakeskuksessa Kempeleessä torstaina 26.3. Lippuja voi tilata osoitteista www.lippu.fi tai
www.lippupalvelu.fi.

Artikkeli on osa lehteä 8/2015