Kaisu Juvani aloittaa kirkkovaltuuston puheenjohtajan tehtävät rauhallisin mielin. – Tämä on palvelutehtävä. Kempeleen seurakunta on ollut hyvässä hoidossa. Henkilöstö on aika pysyvää ja motivoitunutta tekemään töitä. Kuva: Heli Väyrynen

Nainen pohtii tarkkaan puheenjohtajuutta

4.2.15

Kempeleen, Limingan ja Tyrnävän uusien kirkkovaltuustojen puheenjohtajana toimii nainen. Muiden Rauhan Tervehdyksen levikkialueen seurakuntien valtuustojen puhetta johtaa mies.
   Kirkkovaltuutetuista naisia koko maassa on hiukan yli puolet.
   – Valtaosa kirkkovaltuutetuista on naisia Kempeleessäkin, kertoo Kempeleen seurakunnan uuden kirkkovaltuuston puheenjohtaja Kaisu Juvani.
   Keskustalaista kirkkoväkeä edustavalle Juvanille puheenjohtajakausi on ensimmäinen, mutta seurakunnan luottamushenkilönä hän on jo konkari.
   – Olen ollut mukana seurakunnan eri tehtävissä yli 40 vuotta. Aloitin aikoinaan seurakuntanuorista ja kirkkokuorosta.
   Juvanin vahvuus puheenjohtajan pestiin on kokemus.
   Kysymykseen, miksi naisia ei ole kirkkovaltuustojen puheenjohtajina suhteessa yhtä paljon kuin valtuutettuina, Juvani vastaa näin:
   – Kyllä se varmaan pitkälti meistä naisista itsestämme johtuu. Me naiset pohdimme tarkkaan puheenjohtajuutta, ja lisäksi osa voi pelätä työmäärää. Naisilla voivat vaikuttaa myös perhesyyt.

HELI VÄYRYNEN
 

Artikkeli on osa lehteä 5/2015