Toivemusiikki soi seurakunnissa

11.2.15

Toivemusiikki soi seurakunnissa

Joissakin Rauhan Tervehdyksen levikkialueen seurakunnissa järjestetään Yhteisvastuun hyväksi virsien tai hengellisten laulujen toivekonsertteja.
   Haukiputaalla hengellisen musiikin toivekonsertteja on järjestetty vuodesta 2000 ja suosio oli heti suuri, kertoo kanttori Hannu Niemelä.
   – Olemme kerran vuodessa populisteja. Esitämme lauluja, joita ihmiset toivovat, Niemelä naurahtaa.
   Kiimingissä hengellisten laulujen konsertti on uutuus. Idean äiti on seurakunnan diakoni Erja Haho, joka tänä vuonna on vastuussa Kiimingin Yhteisvastuukeräyksestä. Hän ei ole saanut ideaa Haukiputaalta vaan pohdiskeli useamman vuoden mahdollista toivekonserttia.
   Haho on musiikki-ihmisiä ja haluaa tarjota yhteisvastuuyleisölle toivekonserttien kaltaisia musiikkitilaisuuksia.
   Hahon mukaan Kiimingissä ei ole keskitytty virsiin, vaan suurelle yleisölle tarjotaan sille kenties tutumpaa aineistoa, hengellisiä lauluja. Näin tilaisuuksiin saadaan sellaisiakin ihmisiä, jotka eivät muuten ole aktiivisesti seurakunnan toiminnassa mukana.
   Kiimingin seurakunnan kanttori Jarkko Metsänheimo kertoo, että seurakunnassa on aiemmin pidetty urkukonsertteja, joissa seurakuntalaiset ovat toivoneet kappaleet. Vastaanotto on ollut erinomainen.
   Toivekonserteissa seurakunta pääsee Metsänheimon mukaan lähemmäksi ihmisiä, kun kaikki saavat vaikuttaa sisältöön. Konsertista tulee monipuolinen ja harvinaisiakin lauluja saatetaan kuulla.
PEKKA HELIN

Artikkeli on osa lehteä 6/2015