Hilda Nieminen ja Niina Juntunen ihmettelevät ajan nopeaa kulumista. – Tulimme juuri yläasteelle

Harrastukset lisäävät itsetuntemusta

18.3.15

Oululaista Pöllönkankaan yhdeksättä luokkaa käyvä Hilda Nieminen on Tuiran seurakunnan isosia ja partiolainen. Hän tykkää tehdä leireille ja iltanuotioille ohjelmaa. Leikin vetäminen ei häntä pahemmin ujostuta.
   Teatteri on tullut hänelle tutuksi myös Oulun taidekoulussa.
   Ei siis ihme, että Hilda Nieminen on kiinnostunut hakemaan käynnissä olevassa yhteishaussa Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun Lukioon (OSYK).
   – OSYK:ssa innostavat draaman kurssit. Kun kouluun pyrkii myös omia kavereita, yhteishaku ei tuottanut suurta päänvaivaa, hän sanoo.
   Yksi Hildan OSYK:iin pyrkivistä kavereista on Myllytullin ysiluokkalainen Niina Juntunen.
   – Taideaineet kiinnostavat minuakin. Kun en ole vielä varma, mihin ammattiin haluan, lukio tuntui hyvältä vaihtoehdolta.
   Niina kertoo miettineensä myös Oulun Lyseoon pyrkimistä yhteishaussa, mutta koulun kova maine hieman pelotti häntä. Tulevaisuuden suunnittelussa hän käytti hyväkseen plussien  ja miinuksien listaamista.
   Niina kertoo, että hänen luokallaan on 23 oppilasta, kaikki tyttöjä. Joukosta vai yksi haki yhteishaussa ammattikouluun.
   – Miksi ei menisi ”amikseen”, jos ammatinvalinta on selvänä mielessä, nuoret sanovat.
Hilda paljastaa unelmoivansa teatterikorkeakoulusta. Hän tietää, ettei haave toteudu helpolla.
   – Jos vielä lukion jälkeen minulla on sama toive, periksi ei pidä vähällä antaa, Hilda toteaa.
   Harrastustoiminta seurakunnassa ja partiossa on lisännyt nuorten itsetuntemusta, mikä helpottaa ratkaisujen tekemisessä, kun koulussa pitää tehdä valintoja tulevaisuuden suhteen.

RIITTA HIRVONEN

Artikkeli on osa lehteä 11/2015