Ihmisiä: Juha Luokkala

22.4.15

Siikalatvalle šakkia pelaava pastori

Kun tyrnäväläisen Juha Luokkalan työ Siikalatvan seurakuntapastorina alkaa kesäkuun alussa, hänen työmatkansa puolittuu. Nykyään matka työpaikalle Nivalaan ja takaisin Tyrnävälle on peräti 310 kilometriä pitkä.
   Nivalassa Luokkala työskentelee määräaikaisena seurakuntapastorina. Uuden vakituisen työpaikan myötä työmatka kutistuu 154 kilometriin.
   Luokkala ei aio perheineen muuttaa Siikalatvalle, vaikka täysin poissuljettua se ei hänen mukaansa olekaan.
   Luokkala kokee suureksi haasteeksi luottamuksen rakentamisen seurakuntalaisiin. Hän kertoo olevansa helposti lähestyttävä ja sosiaalisesti taitava, joten luottamuksen rakentaminen onnistuu varmaan helposti. Sosiaalisuudesta kertonee se, että moni seurakuntalainen toivoi Luokkalan jatkavan Nivalassa.
   Opiskellessaan teologiaa Luokkala koki oppiaineensa teoreettiseksi, mutta käytännön seurakuntaharjoittelussa mieli muuttui. Ura pappina tuntui mielekkäältä.
   Kempeleläislähtöinen Luokkala on viiden lapsen isä. Sairaanhoitaja-diakonissapuoliso on paraikaa äitiyslomalla ja aikoo hakeutua lomansa jälkeen diakoniatyöntekijän tehtäviin Oulun seudulle.
  Siikalatvan uusi seurakuntapastori harrastaa metsästystä ja ajokoiria. Hänellä on Taika-niminen ajokoira, jonka nimen keksi perheen esikoinen. Nelivuotiasta kiinnostivat taikuuteen liittyvät temput.
   Pastorin harrastuksiin kuuluu myös šakki, jota hän pelaa kavereidensa kanssa ja netin välitykseltä. Virallisiin sarjoihin Luokkala ei osallistu.
   Luokkalalla on bisnestausta. Hänellä on tälläkin hetkellä rakennusalan firma Kuopiossa.
PEKKA HELIN

Artikkeli on osa lehteä 16/2015