Kiimingin seurakunta myy viherkasvinsa

16.4.15

Kiimingin seurakunta luopuu kaikista viherkasveistaan. Ne myydään sopuhintaan ensiksi ehtiville.

Miksi seurakunta myy kasvinsa, diakoniatyöntekijä Erja Haho?
Meillä oli ennen oma siivooja, joka huolehti kukkien kastelusta. Nyt, kun olemme seurakuntayhtymässä, siivouspalvelu on muuttunut erityyppiseksi. Siivoojalla ei ole enää lupaa hoitaa kukkia, sillä kukkien hoito ei kuulu siivoojan tehtäviin.
   Meidän on pakko luopua kasveista, koska meistä kukaan ei pysty huolehtimaan niistä. Itse kukakin on yrittänyt kastella niitä tähän asti.

Paljonko kasveja on myynnissä?
Aika paljon niitä on. Isompia kasveja on lähemmäs 30. Seurakuntakeskuksessa on valtavan isoja, kolme–neljämetrisiä kasveja.

Mitä kasveja valikoimaan kuuluu?
Sieltä löytyy ainakin limoviikunaa, kaktusta ja kiinanruusua, joka on kukkinut joka vuosi upeasti. Se on ollut siivoojan hyvällä hoidolla. Paljon muitakin kasveja löytyy.

Millä hinnalla niitä myytte?

Ajatus on myydä ne tarjousten perusteella. Olemme miettineet kasveille kattohinnan, jolla voimme myydä ne silloin, kun joku ei osaa tarjota niistä mitään tiettyä summaa.
   Otamme kasveista käteismaksun, ja koko tuotto menee suoraan Yhteisvastuukeräykseen. Koska osa kukista on saatu lahjoituksena, emme voi ottaa tuottoa seurakunnalle.

Joko kasveja on kyselty?
Muutamia kukkia on jo varattu. Työntekijöille on annettu ensin oikeus katsoa, jos he haluavat ostaa itselleen jonkin kukan.

Kasvit pitää varata 29.4. mennessä. Voivatko ne olla silloin jo loppuneet?

Kyllä. Myymme kukat heti, kun ostajat löytyvät.
   Laitoin Kiimingin Yrittäjille viestiä, olisivatko yritykset kiinnostuneet hommaamaan isompia kukkia.

Jäävätkö seurakunnan tilat nyt kovin autioiksi?
Meille on tulossa silkkikukat viherkasvien tilalle. Ne on jo tilattu.

HELI VÄYRYNEN

Artikkeli on osa lehteä 15/2015