Hiippakuntasihteeri Raimo Paasolta alkoivat loppua jo virret kesken mitalisijojen ratkeamiseen vaadituissa lisätehtävissä.

Luokan yhteinen voitto

24.4.15

Ketunmaan koulun Hunajatassut lähtee Virsivisan finaaliin

Viime viikon keskiviikkona kisattiin Kempeleessä edustuspaikasta Virsivisan valtakunnalliseen loppukilpailuun.
   Kokkokankaan seurakuntatalossa pidettyyn Oulun hiippakunnalliseen loppukilpailuun osallistui kolmihenkiset joukkueet 18 seurakunnasta.
   Tiukassa visassa voiton vei liminkalaisen Ketunmaan koulun 3.–4. luokan joukkue Hunajatassut. Joukkueeseen kuuluivat Milla Kukkola, Minttu Martikainen ja Katri Äijälä.
 Toiseksi tuli Tähdet Kiimingistä ja kolmanneksi Virsikolmikko Siikalatvalta.

Mitalisijat selvisivät
vasta lisätehtävillä

Erot kärkijoukkueiden kesken olivat todella pienet. Varsinaisen visan päätteeksi Hunajatassut ja Tähdet olivat tasapisteissä, samoin heidän perässään Virsikolmikko ja Kalajoelta tulleet Veisaajat.
   Järjestyksen selviämiseksi hiippakuntasihteeri Raimo Paaso teetti joukkueilla lisää tunnistustehtäviä. Osassa piti osata jatkaa virttä laulamalla ja osassa tunnistaa oikeat virret soitetusta potpurista.
   Ensiksi selvisi kahden ensimmäisen joukkueen järjestys, kolmossija ratkesi vasta Paason soitettua improvisoidun kappaleen, joka piti tunnistaa. Virsikolmikko tunnisti sävelen Hoosiannaksi.
   Voittajajoukkue Hunajatassut sai palkinnoksi 300 euroa käteistä. Tähdet saa 125 euron edestä tavarapalkintoja ja kolmanneksi tullut Virsikolmikko saa lahjoja 75 euron summalla.

Koko koulu
mukana harjoittelussa

Ketunmaalaiset ovat harjoitelleet syksystä asti koko luokan voimin. Tyttökolmikko valikoitui visaajiksi omassa luokassa pidetyssä karsintakisassa.
   – Harjoittelemme koulussa joka päivä kaksi tuntia ja välitunneillakin, voittajakolmikko kertoo.
   Luokanvalvoja Joni Kummala ja Ketunmaan koulun toinen opettaja, Minna Heikkilä, vahvistavat harjoitusmäärät.
– Työnjako on sellainen, että Minna treenauttaa ja minä laulatan. Lisäksi kanttori Hanna Korri on käynyt valmentamassa meitä, Joni Kummala kiittelee.
   Opettajat tietävät, että tytöt ovat harjoitelleet myös vapaa-ajallaan.
   – He ovat todella motivoitunut porukka.

Banderollien kera
finaaliin Kouvolaan

Hankalin tehtävä oli tyttöjen mielestä virsien tunnistaminen pianonsoitosta. Helpoimmilta taas tuntuivat anagrammit. Niissä sanojen kirjaimet on sekoitettu, joten pitää keksiä oikeat sanat ja sitten tunnistaa virsi.
   – Me harjoiteltiin niitä linja-autossakin, huikkaavat luokkakaverit.
   Ketunmaan koulu ei ole aiemmin osallistunut Virsivisaan, mutta tänä vuonna siitä tehtiin vuoden tärkein tavoite.    Voitto heltisikin yhteistyöllä.
   – Luokkakaverit harjoituttavat tyttöjä keksimällä heille kysymyksiä, Kummala kertoo.
   Koko luokka oli myös kannustamassa Millaa, Minttua ja Katria paikan päällä. Voiton selvittyä nähtiinkin melkoinen joukkohalaus.
   – Teimme hienot banderollitkin, mutta jätimme ne sitten naulakkoon, kun muilla ei sellaisia ollut, Heikkilä ja Kummala naurahtavat.
   Seuraava mahdollisuus heiluttaa banderolleja on 22. toukokuuta Kouvolassa, jossa käydään valtakunnallinen Virsivisan finaali.
ELSI SALOVAARA

Lisää kuvia Virsivisan hiippakunnallisesta finaalista osoitteesta www.facebook.com/rauhantervehdys.

Mikä Virsivisa?
Virsivisalla halutaan innostaa koululaisia virsien laulamiseen ja suomalaisen virsiperinteen tuntemiseen.
* Virsivisaan voivat osallistua peruskoulun kolmansien ja neljänsien luokkien oppilaat luokkana tai uskonnon opetusryhmänä.
* Joukkueiden kesken kisataan ensin koulun, sitten seurakunnan ja hiippakunnan tasolla. Hiippakuntien parhaat kisaavat valtakunnallisessa finaalissa.
* Tänä vuonna mukana on 4500 koululaista, 243 eri ryhmää, 143 koulua ja 66 kuntaa tai kaupunkia.
* Virsivisan järjestää Seurakuntien Lapsityön Keskus yhteistyössä PTK – poikien ja tyttöjen keskuksen, kirkkohallituksen ja Opetushallituksen kanssa.

Artikkeli on osa lehteä 16/2015