Mari Tuokkola koordinoi Oulun Palvelevan puhelimen toimintaa. Puhelimessa päivystää vajaat 50 vapaaehtoista. – Olen heidän tukenaan ja teen parhaani

Oman paikkansa löytänyt

16.4.15

Mari Tuokkola aloitti huhtikuussa työt kirkon Palvelevan puhelimen toiminnanohjaajana Oulussa.
   – Kun paikka oli vuosia sitten auki, mietin jo silloin, että tuo voisi olla minun juttuni. Olen tyyppinä tällainen sielunhoitoihminen.
   Tuokkolalla oli aikomus valmistua papiksi, mutta uusi tehtävä pakottaa laittamaan teologian opinnot Helsingin yliopistossa tauolle.
   Vapaa-aikaansa 12-vuotiaan tytön ja 10-vuotiaan pojan äiti ei aio käyttää opiskeluun.
   – En tiedä, opiskelenko opinnot vasta eläkkeellä loppuun.
   Papiksi pääsy ei kuitenkaan ole itsetarkoitus.
   – Seurakuntatyössä yksi tärkeimmistä asioista on kohdata ja hyväksyä kaikenlaiset ihmiset. Olen pikkutytöstä lähtien ollut aina heikomman puolella.
   Tuokkola jatkaa myös Oulun tuomiokirkkoseurakunnan DOM second hand -putiikin pitäjänä. Palveleva puhelin vie hänen työajastaan 60 ja DOM 40 prosenttia.
   Vanhojen tavaroiden keräily ja kierrätys ovat Tuokkolalle tärkeä harrastus.
   – Meillä on kotona antiikkihuonekaluja, vanhat kakluunit ja puutalo, jota remontoin.
   Hän valmistui 19 vuotta sitten kirkon nuorisotyöntekijäksi Raudaskylän kristillisestä opistosta ja 15 vuotta sitten sosionomiksi ammattikorkeakoulusta. Opintojen ja erilaisten työtehtävien jälkeen hän perusti perheen ja pyöritti omaa second hand -liikettä neljä vuotta.
   – Sitten heräsi kaipuu hengellisyyteen, sielunhoitoon ja haluun auttaa, tuomiokirkkoseurakunnan nuorisotyönohjaaksi päätynyt Tuokkola kertoo.

HELI VÄYRYNEN

Artikkeli on osa lehteä 15/2015