Ylikiimingin kirkon piha täyttyy joka helatorstai moottoripyöristä. Kuva: Raija Vikström

Motoristin psalmissa kiitetään sileästä tiestä

12.5.15

Kohta parinkymmenen vuoden ajan järjestetty Ylikiimingin motoristikirkko on jälleen tänä keväänä helatorstaina. 14. toukokuuta vietettävä moottoripyöräharrastajien jumalanpalvelus alkaa Ylikiimingin kirkossa kello 12.
   Motoristikirkon toimittaa Oulujoen kirkkoherra Satu Saarinen.
   Kirkkohetken jälkeen on paraatiajo kirkosta seurakuntataloon, jossa on tarjolla kirkkokahvit ja makkaraa voi paistaa lähetystyön hyväksi.
   Motoristikirkko on kerännyt perinteisesti Ylikiimingin kirkon täyteen. Kirkon pihassa kehrää helatorstaisin reilut 200 pyörää.
   Motoristien omaa kirkkohetkeä ryhdyttiin alun perin järjestämään ylikiiminkiläisten motoristien aloitteesta.
   Motoristikirkossa luetaan Bernd-Jürgen Hamanin kirjoittama Motoristin psalmi, jossa ylistetään Jumalaa ”joka levität sileän tien minun eteeni”.
   Psalmin lopussa rukoillaan: Herra, varjele minua onnettomuudelta ja vaaralta. / Suojele minua tiellä ja varjele minun nuoruuteni kuolemalta. / Herra, minä tahdon ylistää sinua raikkaassa vauhdin viimassa, niin kauan kuin minä olen vielä nuori.
   Suomessa on tällä hetkellä enemmän moottoripyöriä kuin koskaan aikaisemmin. Pyörien määrä on lähes kolminkertaistunut 2000-luvun alusta.
   Liikennekäytössä moottoripyöriä oli vuonna 2014 noin 239 100 kappaletta.