Pateniemen seurakuntatalossa jäähyväismessu helluntaina

23.5.15

Pateniemen seurakuntatalossa jäähyväismessu helluntaina

Pateniemen seurakuntatalon viimeistä ehtoollisjumalanpalvelusta vietetään helluntaina, eli sunnuntaina 24. toukokuuta kello 12 alkaen.
   Herukassa Taskisentiellä sijaitseva, Pateniemen kirkkonakin tunnettu seurakuntatalo puretaan tämän vuoden aikana. Jäähyväismessun päätteeksi kirkkosali poistetaan tästä käytöstä.
   Messun jälkeen tarjotaan kirkkokahvit, joiden aikana kuullaan musiikkiesityksiä ja puheenvuoroja, jotka liittyvät Pateniemen seurakuntatalon historiaan. Pateniemen diakoniapiiri järjestää arpajaiset, jossa palkintona on kaksi herkkukoria. Arpajaisten tuotto menee alueen vähävaraisten perheiden taloudelliseen tukemiseen.

Toiminta siirtyy
Palokkaan Parkettitielle

Päätös Pateniemen seurakuntatalon purkamisesta pohjautuu Oulun yhteisen kirkkovaltuuston linjaratkaisuun, jonka mukaan seurakuntayhtymän talous turvataan pääasiassa tiloista ja kiinteistöistä luopumalla.
   Vuonna 1958 rakennetun seurakuntatalon käytön jatkaminen olisi vaatinut mittavan remontin kohteen sisäilmaongelmien ja yleisen huonon kunnon vuoksi.
   Tavoitteena on, että Pateniemen suuralueelle rakennetaan uusi seurakuntatalo tai kappeli vuosien 2020–2023 aikana. Sijainniksi kaavaillaan tällä hetkellä Pateniemenrantaa.
   Tuiran seurakunta vuokraa ensi syksystä lähtien Palokan palvelukeskuksesta Parkettitieltä tilan alueen kerhotoimintaa ja rippikoulutyötä varten. Suurempien yleisötilaisuuksien järjestelyssä pyritään tekemään yhteistyötä alueen muiden toimijoiden kanssa.
    – Halusimme antaa seurakuntalaisille mahdollisuuden tulla jättämään jäähyväiset tälle rakennukselle. Samalla voimme katsoa yhdessä kohti tulevaisuutta. Vaikka seurakuntatalo puretaankin, seurakunta ei lähde mihinkään Pateniemen alueelta, kertoo Tuiran kirkkoherra Niilo Pesonen.

Lisää Pateniemen kuulumisia Tuiran seurakunnan aukeamalla sivuilla 12–13. Seurakunnan oma palsta sivulla 19.