Juuso Heinänen toimii Oulun partiolaisten BPC-leirin leirijohtajana. Leirin teema on televisio

Ihmisiä: Juuso Heinänen

30.6.15

Leirijohtaja odottaa lomaa

Heinäkuun toisena päivänä Juuso Heinänen lomailee. Neljän päivän tauko on ansaittu, sillä leirijohtajana hän on viime kuukausina tehnyt yhdessä muun leiritoimikunnan kanssa satoja talkootunteja BPC-alueleirin järjestelyissä. Oulun Kuusisaaressa järjestettävä leiri on kymmenen oululaisen partiolippukunnan yhteinen ponnistus.
   – Tämä on ensimmäinen alueleiri kahteenkymmeneen vuoteen, ja siksikin harvinainen, että olemme ihan kaupungin keskustassa, Heinänen kehaisee.
   26.6.–1.7. järjestettävän leirin suunnittelu alkoi jo vuosi sitten. Ihan alkuvaiheissa Juuso Heinänen ei ollut mukana.
   – Olin armeijassa, kun minulle soitettiin ja kysyttiin, voisinko olla käytettävissä leirijohtajaksi.
   Kunnon partiolaisena Heinänen oli valmis haasteeseen. Kahdeksanvuotiaana partioon liittyneellä nuorella miehellä on takanaan 16 vuotta partiolaisena.
   Nykyisin hän on oman lippukuntansa, Putaan Vilkkaiden, vaeltajaluotsi. Vaeltajat ovat yli 18-vuotiaita partiolaisia, ja vaeltajaluotsi ohjaa heidän toimintaansa.
   – Mukava harrastushan tämä on. Karatea tulee myös harrastettua satunnaisesti, Heinänen kertoo.
   Partiolaisten mottoihin kuuluu olla apuna toisille. Sitä Heinänen tekee jatkossa myös ammatikseen, sillä hän opiskelee lääkäriksi. Opintoja on takana neljä vuotta, ja muutamien lomapäivien jälkeen jatkuu kesätyö amanuenssina Raahen sairaalassa.
   Leirijohtajana Heinänen on oppinut ”hirveästi” uutta.
   – Onhan tässä tullut paljon sellaista, mitä ei olisi osannut ajatellakaan, kuten montako näkkileipää 415 leiriläiselle pitää tilata kuudeksi päiväksi, hän naurahtaa.

ELSI SALOVAARA