Oulujoen seurakunnan musiikkikesän suurin tilaisuus on Suvivesper Peltomiehen rukous tiistaina 16.6. kello 20 Ylikiimingin kirkossa.Kuva: Kirkon kuvapankki / Juho Alatalo / Studio Ilpo Okkonen

Kesäillan sävelhartaudet kutsuvat levähtämään

3.6.15

Haukiputaan ja Oulujoen seurakunnissa järjestetään sävelhartauksien sarjat, jotka käynnistyvät kesäkuussa. Lisäksi Oulunsalon kirkossa on Kesäillan sävelhartaus keskiviikkona 17.6. kello 19. Kaikkiin näihin musiikkitapahtumiin on vapaa pääsy. Joissakin tilaisuuksissa on myynnissä käsiohjelma, jonka voi ostaa halutessaan.
   Haukiputaalla Kesäillan sävelhartauksia järjestetään torstaisin klo 20 juhannusviikolta elokuun loppuun saakka kirkossa ja seurakuntakeskuksessa osoitteessa Kirkkotie 10.
   Oulujoen seurakunnassa kesäillan musiikki soi kolmessa kirkossa. Oulujoen ja Ylikiimingin kirkon sävelhartauksissa on musiikin lisäksi mukana myös hartauspuhe.  Oulujoen kirkon tilaisuudet järjestetään torstaisin 25.6., 9.7., 23.7. ja 6.8. kello 19. Niitä edeltää hautausmaakierros Oulujoen hautausmaalla. Ylikiimingin kirkossa musisoidaan puolestaan 11.6., 16.6., 2.7., 6.8. ja 13.8. kello 20. Lisäksi Yli-Iin kirkossa on kaksi musiikkihetkeä keskiviikkoisin 8.7. ja 22.7. kello 19. Yli-Iin seurakuntatalossa on sävelhartaus keskiviikkona 12.8. kello 19.

Suvivesper Peltomiehen rukous Ylikiimingissä
Oulujoen seurakunnan musiikkikesän suurin tilaisuus on Suvivesper Peltomiehen rukous tiistaina 16.6. kello 20 Ylikiimingin kirkossa. Teoksen on säveltänyt Jorma Panula ja libreton on kirjoittanut Pekka Santala. Peltomiehen roolin laulaa baritoni Elja Puukko. Kertojana toimii Virve Karénin valmentama lauluyhtye Konsonanssi. Mukana on myös jousikvartetti, jossa soittavat Sinikka Ala-Leppilampi, Saara Vanhala, Antto Vanhala ja Oskari Elomaa. Teoksen johtaa Ville Mankinen.
   Vuonna 1984 kantaesitetty Peltomiehen rukous kertoo 50-vuotiaan miehen syyllisyydestä, jota hän kantaa sekä omien että esi-isiensä tekojen vuoksi. Sisäinen taistelu päättyy rauhaan kirkon penkissä.
   – Peltomiehen esi-isä ajoi kerjäläislapset hankeen kuolemaan, ja tuo teko on painanut miestä koko hänen elämänsä ajan. Teoksen loppupuolella hän löytää rauhan, ja tajuaa mikä hänen elämäntehtävänsä on, kertoo kanttori Leo Rahko Oulujoen seurakunnasta.