Jäälin kesäkahvila toimii 1.–12.6. klo 9–11.30 Jäälissä Jäälin kappelin nuorisotilassa ja Kiimingissä Vanhan koulun lähimmäisen tuvalla (os.Kirkonniementie 6). Kesäkahvila on kohtaamispaikka kahvikupposen äärellä.

Kesäkahviloita ideoivat nuoret ja äidit

3.6.15

Seurakunnissa vallitsee kesäkahvilavillitys. Haukiputaalaiset nuoret ovat avanneet tällä viikolla ensimmäistä kertaa oman kesäkuppilansa nuorisotiloina toimivassa Wirkkulassa. Kiimingissä kokeillaan äitien toivomuksesta kahvilaa samanaikaisesti lasten kesäkerhojen kanssa.
   Myös Oulun Koskelassa seurakunnan kesäkahvila on auki tänä kesänä ensimmäistä kertaa. Haukiputaan tavoin nuoret ovat sielläkin olleet aloitteellisia kahvilan perustamisessa.
   Oulun tuomiokirkon kellarissa toimiva Cafe Krypta on jo edelliskesistä tuttu paikka kaupunkilaisille. Kryptassa asioi kesäisin myös iso määrä turisteja.
   Myös Limingassa ja Kempeleessä seurakunnan kesäkahviloita on ollut aiempinakin vuosina.

Kahvila luo
yhteisöllisyyttä

Koskelan uudesta kesätoiminnasta on innoissaan seurakuntatalon läheisyydessä asuva perheenäiti Marja Anttila.
   – Erityisesti lapset kaipaavat kesällä kivaa tekemistä ja toisten lasten seuraa. Koskelan kahvilan ohjelmassa oli useampi tapahtuma, kuten lättyjen paisto ja pihapelit, jotka kiinnostavat lapsiamme.
   Anttila näkee seurakunnan kahvilan arvon alueen yhteisöllisyyden kehittäjänä.
   – On hyvä, että on paikka, jossa lapsiperheet pääsevät tutustumaan toisiinsa.

Vohveleita myös
ruoka-allergikoille

Niin Koskelassa kuin Haukiputaalla kesäkahvilan mahdollistavat niin sanotut kesäsetelinuoret.
   Haukiputaalla nuoret ovat ideoineet kahvilansa päätuotteiksi vohvelit. Menyyssa on huomioitu maidotonta ruokavaliota noudattavat ja keliaakikot.
   Koska erityisesti seurakunnan missionuoret ovat puuhanneet kesäksi kahvilaa, hyötyy kahvilan tuotosta lähetystyö.
   Monissa kesäkahviloissa järjestetään kahvittelun lisäksi muuta toimintaa. Niistä saa lisää tietoa muun muassa Rauhan Tervehdyksen sivuilta 14–23 tai seurakuntien nettisivuilta.

RIITTA HIRVONEN

Kun kahvihammasta kolottaa…

• Kiiminki, Vanhan koulun lähimmäisentupa (Kirkkoniementie 6) ja Jäälin kappelin (Rivitie 9) nuorisotila 1.–12.6. klo 9–11.30
• Haukipudas, nuorten järjestämä lähetystyön kahvila Wirkkulassa (Kirkkotie 10) ke 3.6. lähtien avoinna maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 12–15. Torstaisin kahvila auki klo 17–20
• Oulun tuomiokirkko, kesäkahvila Cafe Krypta ja pieni käsityöpuoti maanantaista torstaihin klo 10–20 ja perjantaisin klo 10–15
• Oulu, Koskelan kesäkahvila Koskelan seurakuntatalolla (Koskelantie 86) maanantaista perjantaihin 1.6.–31.7. klo 11–16
• Liminka, Tupoksen Vanamon olohuone (Kauppakaari 1) kesä- ja heinäkuussa keskiviikkoisin klo 10–12
• Kempele, Pyhän Kolminaisuuden kirkon sali heinäkuussa torstaisin 2.7. alkaen klo 12–13.30