Muhoksen kirkko täyttyy musiikista

3.6.15

Musiikkipäivät tarjoavat helposti lähestyttävää klassista ja vähän kevyempääkin musiikkia

Muhoksen Musiikkipäivien järjestelyt ovat loppusuoralla. Nyt neljättä kertaa pidettävä tapahtuma on otettu hyvin vastaan.
   – Tapahtumasarjan konsertit ovat liikuttaneet vuosittain noin tuhat henkeä, kertoo päivien taiteellinen johtaja, sopraano Kaisa Ranta.
   Liedossa asuvaa Rantaa voisi sanoa tapahtuman äidiksi. Esiinnyttyään ammatikseen vuosia hän huomasi, että pienilläkin paikkakunnilla saattaa kesäisin olla pitkät perinteet omaavia musiikkitapahtumia.
   – Aloin miettiä, voisiko tällaisen tapahtuman järjestää myös vanhassa kotikunnassani Muhoksella, kymmenen vuotta sitten sieltä pois muuttanut taiteilija kertoo.
   – Olin yhteydessä Muhoksen seurakuntaan ja kuntaan, ja innokkaita järjestäjiä tarttui mukaan. Siitä se lähti.

Kirkon akustiikka
saa kehuja

Seurakunnan mukanaoloa tapahtumassa Ranta pitää tärkeänä.
   – Omasta lapsuudestani on jäänyt mieleen Muhoksen seurakunnan virkeä musiikki- ja kulttuuritoiminta ja tietenkin erinomainen Muhoksen kirkko, jossa on todella hyvä akustiikka. Kirkko on aivan mahtava käyntikohteenakin.
   Rovaniemellä syntynyt Ranta kävi koulunsa ekaluokkalaisesta ylioppilaaksi Muhoksella. Hänen vanhempansa ja monet sukulaisensa asuvat siellä yhä.
   – Muhos on minulle edelleen tärkeää seutua.
   Muhoksen Musiikkipäivät pidetään 10.–13. kesäkuuta.
   Tapahtumasarjan avajaiskonsertissa Muhoksen kirkossa esiintyvät pohjoispohjalaislähtöiset solistit Kaisa Ranta mukaan lukien.
   Virsikonsertissa kirkossa kuullaan baritoni Aarne Pelkosta, joka voitti juuri Jean Sibelius -laulukilpailun.
   Kevyempää antia edustaa Dallapé, joka esiintyy Koivu ja Tähti -kulttuurikeskuksessa. Siellä pidetään myös kolme lounastuokio­konserttia.
   Tapahtuma päättyy koko perheen Musiikkimessuun kirkossa.
   Tapahtuman järjestävät Muhoksen Musiikkipäivien kannatusyhdistys, kunta, seurakunta ja yhteistyöyritykset.

HELI VÄYRYNEN