Häät kiinnostavat yhä suomalaisia

29.7.15

Häät kiinnostavat yhä suomalaisia

Tässä lehdessä on kaksi teemaa, häät ja Yhteisvastuukeräys.
   Helmikuun ensimmäisenä päivänä alkava Yhteisvastuukeräys tukee Suomessa Suurella Sydämellä -vapaaehtoistoimintaa ja auttaa lapsia kouluun Haitissa.
   Keräyksestä kerromme tämän lehden välissä ilmestyvässä liitteessä.
   Häät ovat nyt ajankohtaiset Oulussa lauantaina pidettävien Häämessujen takia. Messuille osallistuvat myös Oulun seurakunnat.
   Pappi ja kanttori ovat koko päivän paikalla valmiina keskustelemaan messuvieraiden kanssa kaikista avioliittoon vihkimiseen liittyvistä asioista.
   Häistä on viime viikkoina keskusteltu myös Ensitreffit alttarilla -televisiosarjan innoittamana. Järjestetty avioliitto on saanut osalta täystyrmäyksen.
   Parisuhteen asiantuntijat ovat valinneet ohjelmaan hakijoiden joukosta kolme mielestään parhaiten yhteen sopivaa paria, jotka tapaavat ensi kertaa alttarilla.
   Yksi asiantuntijoista, teologi Kari Kanala kertoo tässä lehdessä, mitä mieltä hän on tällaisesta tavasta löytää puoliso.
   Tuskin se välttämättä huonompi tapa on kuin kaljanhuuruinen kohtaaminen aamuyön tunteina baarissa?
   Häät kiinnostavat ihmisiä, mutta silti niiden suosio on laskenut. Suosion lasku koskee myös kirkkohäitä.
   Toissa vuonna kirkollisten vihkimisten osuus jäi 59,4 prosenttiin koko maassa solmituista avioliitoista.
   Suurin suosio kirkkohäillä on Pohjois-Suomessa. Oulun hiippakunnassa toissa vuonna solmituista avioliitoista 66,5 prosenttia oli kirkollisia vihkimisiä.
   Samaan aikaan yhden vanhemman ja avoparien lapsiperheiden määrä on kasvanut. Lapsiperheistä 19 prosenttia on avoparin, 18 prosenttia äidin ja lasten sekä 3 prosenttia isän ja lasten muodostamia perheitä.
  Maailmaan mahtuu monenlaisia perheitä.
HELI VÄYRYNEN

Artikkeli on osa lehteä 4/2015