Kiiminkipäivät on seurakunnalle tilaisuus kohdata seurakuntalaisia. Kuvassa kirkkoherra Pauli Niemelä puhumassa seurakunnan Kiiminkipäivien tilaisuudessa vuonna 2009.

Kiiminkipäivät on luonteva paikka seurakunnan ja seurakuntalaisen kohtaamisiin

29.7.15

Kiimingin seurakunnan teltta on noussut joka elokuu Kiiminkipäiville jo vuosikausia.
   – Seurakunnan työntekijöille Kiiminkipäivät on loistava mahdollisuus kohdata ihmisiä, joita ei ehkä muutoin seurakuntatyössä näkisi, iloitsee seurakuntapastori Harri Isopahkala.
   Seurakunnan työntekijät ovat paikalla kotiseutupäivämäisessä markkinaviikonlopussa sen minkä muilta työtehtäviltä ehtivät. Isopahkala itse aikoo olla paikalla koko tapahtuman ajan.
   – Kiiminkipäivät on jalkautumista parhaimmillaan. Se on meille luonteva tilaisuus kertoa seurakunnan toiminnasta ja saada kontaktia seurakuntalaisiin.
   – Osalla ihmisistä on kynnys tulla erikseen ja varta vasten seurakunnan tiloihin ja tilaisuuksiin.  Tapahtumissa seurakunnan kohtaaminen on helppoa.
   Vaikka seurakunnan toriteltta nouseekin markkinakojujen keskelle, työntekijän ei tarvitse vetää päälle markkinaroolia.
   – Ei tarvitse mitään eri vaihdetta laittaa silmään. Itse ainakin pyrin olemaan ihan omana itsenäni, olin sitten virantoimituksessa tai toriteltalla.

Kevyitä mutta myös
hengellisiä keskusteluja

Toki kohtaamiset Kiiminkipäivillä ovat usein sävyltään erilaisia kuin muutoin.
   – Kun seurakuntalainen tulee tapaamaan minua seurakuntatalolle, hänellä on siihen yleensä ennalta  tiedossa oleva syy. Kohtaamiset markkinatapahtumassa ovat vapaamuotoisempia ja käydyt keskustelut hyvin erilaisia.
   – Joskus jutellaan säästä ja parannetaan maailmaa. Toisinaan juttukumppani ottaa toisinaan esille hyvin henkilökohtaisiakin asioita: oman työttömyyden, ikääntyneiden vanhempien hoidon ja niin edelleen.
   Toisinaan seurakuntalaisten kanssa käydään ihan hengellisiäkin keskusteluja.
   Isopahkala toivoo, että ihmiset kokisivat seurakunnan teltan paikaksi, jossa on mukava ilmapiiri.
   – Toivon, että toritelttamme on paikka, jonne on mukava ja luonteva tulla juttelemaan ja hörppäämään lättykahvit.
   – Toivon, että kohtaaminen seurakunnan kassa on iloinen heille, joille elämäntilanne sen suo ja lohdullinen heille, jotka tulevat teltalle mieli maassa.
   – Seurakunta kuuntelee ja keskustelee, Isopahkala lupaa.

MINNA KOLISTAJA

Lähtisitkö lättyjä paistamaan?

Rekrytointi kesäaikaan on oma hommansa, tietää Harri Isopahkala.
   Hän toimii lähetyssihteerin sijaisena, joten talkoolaisten kokoaminen Kiiminkipäiville seurakunnan teltalle ja seurakunnan järjestämiin tapahtumiin on tänä vuonna paljolti hänen vastuullaan.
   Vapaaehtoisia tarvitaan ainakin lätynpaistajiksi, teltanpystyttäjiksi ja myyjiksi.
   Tekijöitä on etsitty jo ilmoituksella Rauhan Tervehdyksessä ja avoinna olevat tehtävät on tarkoitus laittaa myös vapaaehtoistyön nettisivuille.
   – Perinteisesti vapaaehtoisia on löytynyt muun muassa lähetyspiiriläisistä. Nyt toivomme apuun uusiakin ihmisiä. Esimerkiksi lätynpaistoon tarvittaisiin väkeä, koska tarkoitus on paistaa niitä useammassa vuorossa.
   – Luvassa on hauskaa ja helppoa tekemistä. Työtä, josta selviää, Isopahkala kannustaa.
   Seurakunta järjestää Kiiminkipäivillä perjantaina 7.8. kello 18.15 yhteislaulutilaisuuden ja
lauantaina 8.8. kello 10 kansanlaulukirkon. Seurakunnan teltalla myydään lättyjä, kahvia ja mehua lähetystyön hyväksi.

Oletko sinä ollut mukana Kiiminkipäivillä? Mitä mieltä olet siitä, että myös seurakunta on mukana markkinaviikonlopussa?

Artikkeli on osa lehteä 24/2015