Muotinäytös henkii Downton Abbeyn aikaa

26.8.15

Vanhassa pappilassa toimiva laadukkaiden vaatteiden ja sisustustuotteiden putiikki DOM second hand järjestää muotinäytöksen lauantaina 29.8.
   Muotinäytös alkaa kello 13 Vanhan pappilan sisätiloissa (Asemakatu 6), mutta paikalle voi saapua kahvittelemaan kello 12 alkaen.
   Oulun tuomiokirkkoseurakunnan nuorisotyönohjaaja Mari Tuokkolan mukaan muotinäytös järjestetään ”vanhan ajan Downton Abbey -meiningillä”.
   Malleina muotinäytöksessä toimivat DOMin asiakkaat, joiden päällä nähdään niin vintage-vaatteita kuin syysmuotiakin. Mallit esittelevät vaatteita huoneesta huoneeseen kiertäen live-viulistin soittaessa taustamusiikkia.
   Tuokkola kannustaa myös yleisöä hieman hulluttelemaan: – Jos ihmiset haluavat, voi tilaisuuteen pukeutua vanhan ajan meiningillä. Jos joltakin löytyy kotoa vaikka kiva vanha hattu, voi sen laittaa.
   Tuomiokirkkoseurakunnan nuoret aikuiset leipovat tilaisuuteen kakkuja ja pikkusyötävää. Tarjolla on myös erilaisia teelajikkeita. Kahvittelusta saatu tuotto menee seurakuntanuorten Rooman matkaan, kun taas tilaisuuden muu tuotto lahjoitetaan vanhustyölle.
   DOM on avoinna lauantaina muotinäytöksen jälkeen. Päivän ohjelmassa on myös pieni hartaus teemaan liittyen.
   DOM second hand on osa tuomiokirkkoseurakunnan nuorten ja nuorten aikuisten järjestämää toimintaa. Putiikissa myydään uudenveroisia vaatteita, asusteita sekä sisustustuotteita.
   Asiakkaat voivat tuoda myyntiin omia tavaroitaan, joiden myyntihinnasta puolet saa itselle ja puolet lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. DOMin hyväntekeväisyyskohde vaihtuu neljä kertaa vuodessa.

Dom on avoinna arkisin keskiviikosta perjantaihin klo 12–18 osoitteessa Asemakatu 6, Oulu. Käynti sisäpihalta.

Artikkeli on osa lehteä 25/2015