Intiön uusi siunauskappeli valmistui vuonna 1973. Kuva: Kirkon kuvapankki

Posti & Palaute 26.8.2015

25.8.15

Intiön kappelista kaivataan muistoja

Arkkitehti Seppo Valjuksen suunnittelemasta, arkkitehtuuriltaan eheästä ja hyvin säilyneestä kappelirakennuksesta ollaan tekemässä Oulun seurakuntayhtymän toimeksiantona rakennushistoriaselvitystä. Oulun hautausmaan laajennuksen yhteydessä valmistunut Intiön kappeli ja krematorio syntyivät arkkitehtuurikilpailun tuloksena 1973. Samalla Pohjois-Suomeen rantautui uusi hautauskäytäntö.
   Intiön kappelirakennuksen tarinaksi koostettavassa rakennushistoriaselvityksessä kartoitetaan rakennushankkeen synty-, suunnittelu- ja rakennusvaiheet sekä rakennuksen käyttöönotto ja muutokset. Selvitystä tullaan hyödyntämään mm. tulevien korjaustöiden suunnittelun tukena.
    Onko Sinulla muistoja tai valokuvia Intiön kappelin suunnittelu- tai rakennusvaiheista tai rakennuksesta yleensä?
Tietoja pyydetään 10.9. mennessä: Arkkitehtitoimisto Pia Krogius, pia.krogius@krogiusmontin.fi, p. 040 7626 768.

ARKKITEHTITOIMISTO PIA KROGIUS

Rakas läheinen sai kauniin tilaisuuden

Olen kesän aikana vienyt haudan lepoon rakkaan läheisen. Hänen toivomuksestaan kyseessä oli polttohautaus.
   Koska sellainen oli minulle entuudestaan outoa, kuvittelin, että uurna annetaan suunnilleen kuin postipaketti hyllyltä.
   Todellisuudessa Intiössä oli pieni huone, jossa oli uurna asetettuna pylvään päähän ja vierellä paloi kaksi kynttilää. Pappi siunasi mieheni.
   Kaikessa oli ajateltu vainajaa, omaisia ja saattajia. Tilaisuudessa oli hartautta, kunnioitusta, rauhaa ja juhlallisuutta. Kiitokset seurakunnalle! Tilaisuus oli positiivisella tavalla iloinen yllätys.
   Toivoisin kuitenkin, että seurakunnat kertoisivat uurnahautauksen valitseville selvemmin, että tilaisuuteen saa papin niin halutessaan.
   Soitin hautausasioista vastaavalle henkilölle, joka totesi vain jotenkin ympäripyöreästi, että ”omaiset voivat pyytää pappia”.
   Ainakin itselleni papin läsnäolo uurnan laskussa oli todella tärkeä asia ja onneksi sain papin järjestettyä.

MARJATTA

Kuin Isän turvallisessa sylissä

Olinhan siellä minäkin, nimittäin Siikalatvan Kärsämän kylän rukoushuoneella 26.7. maakirkkotilaisuudessa.
   Seurakunnan uusi pappi Juha Luokkala tervehti kaikki tulijat. Luokkala luki tilaisuuden aluksi Meimi Eloniemen runon, joka kauneudessaan oli tilaisuuteen erittäin sopiva.
   Saarna oli hyvä ja virret kaikuivat kauniisti vanhan temppelin suojissa. Tuntui kuin tunnelma olisi ottanut meidät kaikki suuren Isän lämpimään, turvalliseen syliin.
   Lopuksi kirkkokahveilla saimme jutella monen kesämökiltä, Oulusta tai Temmekseltä tilaisuuteen tulleen entisen kyläläisen kanssa.
Jäämme kaipaamaan seuraavaa tilaisuutta odottavin mielin.

RAILI MÄLLINEN

Palautetta

• Lämmin kiitos Kempeleen seurakunnalle sunnuntaina 2.8. pidetystä 60 ja 50 vuotta sitten ripille päässeiden juhlan järjestämisestä. Päivä oli tunteikas ja mieltä liikuttava jälleennäkemisistä ja rippipäivän muistelmista.

MAIJA LITTOW

• Kaunis kiitos Haukiputaan seurakunnalle, työntekijöille ja ohjelman esittäjille hienosta 70 vuotta täyttävien juhlasta 9. elokuuta.
    Oli ilo olla mukana, kiitokset vain jäivät tilaisuudessa meiltä kaikilta lausumatta.

SIRKKA

• Lämmin kiitos Haukiputaan seurakunnan diakoni Eliselle sekä tiimilleen.  Kun hätä on suuri,  sieltä apua sain. Jaksamista tärkeässä työssänne ja lämmintä syksyä.

KATJA

Artikkeli on osa lehteä 26/2015