Mieluisan kirkkoherran saimme

Tuiskusta alkaa uusi aika

26.8.15

Viisautta ja kärsivällisyyttä. Niitä toivotettiin Jaakko Tuiskulle, joka asetettiin Haukiputaan kirkkoherran virkaan ja siunattiin tehtäväänsä sunnuntaina piispanmessussa Haukiputaan kirkossa.
   Virkaanasettamismessun saarnassa Tuisku mietti, elävätkö ihmiset sokeina kukin omassa kuplassaan.
   – Viimeaikainen kärjistynyt keskustelu esimerkiksi monikulttuurisuudesta haastaa meidät vakavasti miettimään, millainen on näkökulmamme elämään ja toisiin ihmisiin.
   – En halua kenenkään kuplaa väkisin rikkoa, mutta haluan kuitenkin olla laajentamassa seurakunnan näkökulmia yhteiskunnan eri osa-alueille – näkemään toiseuden ja ihmiset myös muiden kuin omien silmälasien lävitse.
   Messun jälkeen juhlapäivä jatkui seurakuntakeskuksessa. Siellä pitämässään puheenvuorossa Tuisku kiitteli, kuinka lämpimästi seurakuntalaiset ovat ottaneet hänet vastaan.
   – Olen jo ehtinyt tutustua monenlaisiin ihmisiin ja kulkea monen elämän rinnalla.
   Kirkkoherran kesälukemisena on ollut Haukiputaan seurakunnan historia.
   – Huomasin Haukiputaan ensimmäisen papin asettuneen asumaan Tuiskula-nimiseen taloon. Jospa minunkin perheeni saa ajan kanssa tänne oman Tuiskulan pystyyn.
   Tuisku totesi, että vaikka hän on aloittanut Haukiputaalla jo kesäkuun alussa, työt ovat monella tavalla vasta alussa.
   – Todelliset haasteet ja tavoitteet alkavat muodostua syksyn tullen. Yhdessä teidän kanssanne on ilo olla käymässä uuteen aikaan, uusiin mahdollisuuksiin ja uuteen toivoon, joka meille on ristin armossa annettu.
   Seurakuntalaiset  Kaarina Tilanto ja Elli Koch kertoivat jo tutustuneensa uuteen kirkkoherraan.
   – Hänellä on ollut hyviä saarnoja ja hyvä laulunäänikin hänellä on. Mieluisan kirkkoherran saimme. Haukiputaalla on muutenkin nyt nuori papisto, siitä ovat olleet mielissään monet muutkin kuin me.

MINNA KOLISTAJA

Artikkeli on osa lehteä 26/2015