Viime torstaina Tyrnävän seurakuntakodin työmaalla pidettiin katselmus sateisessa säässä. Kuva: Pekka Helin

Tyrnävälle rakentuu harmaa seurakuntakoti

13.8.15

Tyrnävän seurakuntatalon uusi puoli on jo rakennettu runkovaiheeseen. Kantavia rakenteita tehdään ja kattoristikoita asetellaan. Työstä on tehty noin 30 prosenttia, sanoo Rakennustoimisto Aresan toimitusjohtaja Matias Turpeinen.
   Uudisrakennuksen on määrä olla valmis tammikuun loppuun mennessä.
   Ihan ilman seurakuntataloa tyrnäväläiset eivät ole joutuneet elämään, sillä toinen puoli rakennuksesta on käytössä.
   Kirkkoherra Liikasen mukaan työnjälki näyttää hyvältä. Kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Ilkka Ylitalo on tyytyväinen siitä, että uudisrakennus päätettiin rakentaa.
   Vaihtoehto olisi ollut vanhan, nyt jo puretun rakennuksen korjaaminen, mutta pian huomattiin, että se oli niin huonossa kunnossa, että korjaus olisi tullut hyvin kalliiksi. Siksi oli viisasta pystyttää uusi rakennus.

RAKENNUSTYÖ MAKSAA noin 1,4 miljoonaa euroa, kertoo toimitusjohtaja Hannu Tuohimaa Desto Oy:stä. Hän on työnvalvoja, joka valvoo rakennuttajan etua.
   Rakennuksen arkkitehti on Arja Niemelä, arkkitehtitoimisto Arktiimi Oy:n toimitusjohtaja.
   – Tavoitteena ei ollut tehdä yhtä suurta rakennusta kuin edellinen. Teimme tehokkaammat tilat ja siinä onnistuttiinkin.
   Niemelän mukaan haasteen suunnitteluun aiheutti vanha siipi ja vainajien säilytystila, jotka piti saada sovitettua yhteen.
   Tyrnävällä on suosittu puurakentamista.
   – Passasi oikein hyvin jatkaa tällä puurakentamisen linjalla.

UUDISRAKENNUKSEN VÄRI sovitetaan yhteen vainajien säilytystilan värisävyjen kanssa. Jotakin vähän tummempaan otetaan vielä matkaan. Näin talon väriksi tulee murrettu harmaa.
   Uudisrakennukseen tulee kirkkoherran Liikasen mukaan seurakuntasali ja kahvio, pienryhmien monitoimitila, keittiö ja muutamia toimistohuoneita.  Sali ja kahvio ovat yhdistävissä ja eroteltavissa tilaisuuksien koon mukaan.
   Uudisrakennuksen rakentamisen aikana seurakunnan tilaisuuksia on jouduttu ripottelemaan sinne tänne. Se on vaatinut kirkkoherra Liikasen mukaan monenlaisia, haastaviakin järjestelyjä.
Seurakuntatyö alkaa rakennuksessa helmikuussa.

PEKKA HELIN

Artikkeli on osa lehteä 25/2015