Lokakuusta tuli ilokuu

6.10.15

Oululaisen opiskelijan Emilia Aakon tekemä Ilokuu-niminen Facebook-kampanja hoksauttelee lokakuun ajan hyvän mielen välittämiseen.
   Viime perjantaina viesteissä kehotettiin kuvailemaan kahdella positiivisella sanalla omaa päivää. Onko perjantaisi ollut rauhallinen ja onnellinen? Vai kuvaisiko sitä paremmin sanat huoleton tai makea?
   Puheviestintää Jyväskylässä opiskeleva Emilia Aakko päätti työharjoittelun Oulun seurakunnissa syksyn kynnyksellä. Kesäpäivinä – muiden lomaillessa – hän suunnitteli Ilokuuta.
   – Minulla oli mielessäni monenlaisia sosiaalisen median kampanjoita. Kaikkia niitä yhdisti halu lisätä ihmisten hyvinvointia. Lopulta päädyin Ilokuuhun. Ilonpilkahduksien löytäminen alkavan pimeän keskellä tuntui tärkeältä. 
   Aakko toivoo, että Ilokuun idea hyvinvoinnin kerryttämisestä otettaisiin todesta.
   – Puhuttaessa hyvinvoinnista puhutaan nykyisin usein esimerkiksi laihduttamisesta. Kehosta huolehtiminen on tärkeää, mutta myös hymy ja ystävälliset sanat tuovat hyvää elämään.
   Emilia ei tehnyt kampanjaa pelkästään muille, vaan myös itselleen.
   – Murehdin helposti omia ja muiden asioita. Positiivisten asioiden löytäminen on välillä haaste minulle. Kun rauhoitun, olen tekemättä mitään ja syön suklaata, onnistun siirtämään hetkeksi stressiä taka-alalle. Se on tärkeää. 
   Ilokuu-kampanjassa julkaistaan päivittäin yksi hyvän mielen postaus. Tulossa on kannustavia sanoja, oman elämän pohtimista, pieniä tehtäviä sekä loppuhuipennuksena arvonta.
   Kampanjan päivitykset ovat nähtävissä Oulun seurakuntien Facebook-sivulla.

RIITTA HIRVONEN

Artikkeli on osa lehteä 31/2015