Hyvää – Monika Bulldra

4.11.15

Minussa herää aina hyvän olon tunne, kun tervehdimme naapureiden kanssa toisiamme. Mikäli uudet naapurit ohittavat tervehtimättä, saatan pysäyttää heidät ja tervehtiä.
   Hyvän päivän sanomiseen liittyy myös se, että on paljon ihmisiä, jotka asuvat yksin. Heillä ei ehkä ole lähimailla sukulaisia tai tuttavia. Kun naapuri on tuttu, on ainakin joku, joka huolehtii, jos jotakin odottamatonta sattuu.
   Kannustan ihmisiä tekemään yhteistyötä naapureidensa kanssa ja kertomaan luottonaapurille, jos oma koti jää pitemmäksi aikaa tyhjäksi. Silloin naapuri tietää kaiken olevan kunnossa, vaikka liikettä ja valoja ei näy.
   Tällainen lisää yhteisöllisyyttä naapuruston kanssa.
 
On ihana asia, että meillä on Suomessa kevät, kesä, syksy ja talvi.
   Kuinka ihana on kesällä harrastaa ulkoilua ja muita kesäaktiviteettejä.
   Syksyllä meillä on mahdollisuus marjastaa, metsästää, kalastaa ja nauttia ruskan väreistä.
   Talvella, ensilumen saapuessa, on puhtaan valkoista. Pimeys väistyy hetkeksi ja on hauskaa tehdä lumiukkoja lasten kanssa – luistella ja hiihdellä.
   Kevät taas herättää eloon kaiken: puut, nurmet ja myös ihmisen.
   Näistä, jos mistään, pitää osata nauttia erityisesti silloin, kun elämässä ei löydy mitään muuta iloista asiaa.
   Onneksi meillä on luonto ja vuodenajat!
 
Empaattisuus ja auttaminen ovat aina ilonaiheita. Eilen vein pienen ruokakassin henkilölle, jolla oli tiukkaa ja vaikeaa.
   Hänen iloinen ja onnellinen ilmeensä viemisistäni antoi minulle hyvää mieltä.
   Olen onnellinen siitä, että nykyisin on monia kanavia, esimerkiksi Facebook, joiden kautta on mahdollista lahjoittaa ja antaa tavaraa tarvitseville.
   Tiedän ihmisiä, jotka kiertävät jakamassa ruokaa hädässä oleville.
   Jos sinulla ei tänään löydy positiivista asioita elämässäsi, auta jotakuta, anna vaikkapa jollekulle pieni lahja. Se tuo päivääsi ilon.