Kymmenvuotias Siikalatva järjestää lähetysjuhlat

16.12.15

Oulun hiippakunnan lähetysjuhlia vietetään ensi syyskuussa Piippolan ammatti- ja kulttuuriopistolla. Järjestelyvastuu on Siikalatvan seurakunnalla, joka samalla juhlistaa kymmenvuotista olemassa oloaan.
    Kirkkoherra Merja Jyrkkä kertoo, että juhlilla ovat mukana kaikki kirkon lähetysjärjestöt, mikä on poikkeuksellista.
   – Omista läheteistämme paikalle pääsevät ainakin Taina Taskila sekä Martti ja Sinikka Arkkila.

Monimerkityksinen ja
vähän ”jekku” teema

Lähetysjuhlat vietetään teemalla Koti ovella.
   – Lähetystyö alkaa aina omalta ovelta, ja ovella-sana pyöri mukana pohdinnoissa jo ensimmäisestä suunnittelukokouksesta alkaen, Merja Jyrkkä kertoo.
   Juhlia suunnittelevassa päätoimikunnassa on todettu, että teema on ajankohtainen myös maahan saapuneiden kymmenien tuhansien kodittomien turvapaikanhakijoiden myötä.
   Paikallisuuteen teema viittaa siinä mielessä, että Piippolan kirkon alttaritaulussa Jeesus koputtaa ovella. Teeman on tarkoitus lennättää ajatus myös taivaan kotiovelle asti.
   – Päätoimikunnassa nuorisotyönohjaaja Samuel Koivunen totesikin, että teeman pitäisi olla vähän ”jekku”, ja sitä se toivottavasti on, Jyrkkä naurahtaa.

Piippolan vaarikin
nähdään juhlissa

Väkeä ryhdytään keräämään lähetysjuhlien talkoohommiin heti vuoden alussa. Siikalatvan seurakunnan nettisivuilla olevaan vapaaehtoispankkiin tulee listausta tehtävistä. 
   – Opiston salista löytyy esimerkiksi tuoleja ”vain” 300 hengelle. Jo se, että saliin pitää tuoda satoja tuoleja jostain, vaatii melkoista järjestelyä, hän toteaa.
   Kirkkoherra vinkkaa, että lähetysjuhlien lauantai-illan seuroihin on kutsuttu kunniavieraaksi kuuluisa Piippolan vaari. Hänen tapaamisensa kiinnostanee kaiken ikäisiä, läheltä ja kaukaa tulevia.

ELSI SALOVAARA

Artikkeli on osa lehteä 41/2015