Netissä avautui uusi kanava täsmäavulle

9.12.15

Oulussa kerätään lahjoituksia yksinhuoltajaperheen pyykkikoneen ostoa varten

Kirkkopalvelut ry:n ylläpitämässä vapaaehtoistyo.fi -verkkopalvelussa on nyt uusi auttamisen kanava.
   – Sivustolla voi järjestää konkreettisia keräyksiä, joiden tuotto menee omalle alueelle, sanoo Oulun tuomiokirkkoseurakunnan lähetyssihteeri, vapaaehtoistyön koordinaattori Anneli Nieminen.
   – Alueemme ensimmäinen keräys on jo käynnissä: siinä kerätään lahjoituksia tuomiokirkkoseurakunnassa asuvalle nelilapsiselle yksihuoltajaperheelle, joka tarvitsee pyykinpesukoneen.
   Keräyksien kohteet valikoituvat Niemisen mukaan seurakuntien diakoniatyötekijöiden avulla. 
   – Diakoniatyöntekijät ovat auttamisen ammattilaisia. He tietävät tarkasti asiakkaidensa avuntarpeet ja osaavat arvioida, kenelle täsmäapu menee tarpeeseen.
   Auttamiskanava on käytössä tällä hetkellä Oulun ja Haapajärven seurakunnissa.
   Nieminen kiinnostui palvelusta kuultuaan siitä syksyllä ja halusi sen käyttöön Oulun seurakuntayhtymän alueelle heti kun mahdollista. Palvelu avautui Oulussa marraskuun lopulla.
   Uusi palvelu perustettiin, koska monet ihmiset haluavat auttaa, mutta heillä ei ole aikaa tai heille sopivaa tehtävää ei sillä hetkellä ole tarjolla. 
   – Ihmiset voivat kuitenkin lahjoittaa rahaa ja näin tehdä oman osansa hädänalaisten auttamiseksi. Avunantajia on varmasti paljon, kunhan tieto palvelusta tavoittaa ihmiset, Nieminen uskoo.
   Vapaaehtoistyo.fi-verkkopalvelun kautta kuka tahansa voi osallistua keräyksiin helposti omilla pankkitunnuksillaan.
   Lahjoitukset menevät tiettyyn, tarkasti määrättyyn kohteeseen oman seurakunnan alueella.
   Vapaaehtoistyo.fi on yleishyödyllinen, ei-kaupallinen ja voittoa tavoittelematon palvelu. Kirkkopalvelujen ylläpitämä sivusto on tarkoitettu vapaaehtoistöitä tarjoaville järjestöille ja seurakunnille sekä vapaaehtoistöistä kiinnostuneille ihmisille.

PEKKA HELIN

Artikkeli on osa lehteä 40/2015