Oulujoki Superstarsit soittavat ilolla ja suunnittelevat matkaa Roomaan. Kuva: Satu Saarinen

Nuoret tähdet loistavat Oulujoen suunnalta

16.12.15

Oulujoki Superstars -bändi on soittanut yhdessä vasta reilun vuoden, mutta yhteishenki samoin kuin yhteensoitto ovat aivan omaa luokkaansa.   
   – Yhteishenki on tässä hommassa parasta, sanoo Joonas Pesonen.
   – Me ei tunnettu kaikki etukäteen toisiamme, mutta Ville ja Juha kokosivat porukan, Eemeli Hyttinen jatkaa.
   – Ja hyvä porukka onkin! säestää Sara Ahola.
   Tapaamme bändin kanssa Elossa Kahavilassa, jossa Superstarit ovat juuri tehneet äänentoiston tarkistuksen ennen konserttia. Oulun keskustassa sijaitsevaan nuorten yökahvilaan odotetaan tupaa täydeksi.
   Glögiä  keitellään ja nuorisotyönohjaaja Mono Kuoppala paistaa torttuja. Perinteiset ja uudemmat joululaulut soivat jo soundcheckissä upeasti.
   – Viime vuonna tehtiin ensimmäinen joululaulukeikka, jossa soitetaan ja esilauletaan, ja väki laulaa mukana. Tänä vuonna meillä on useampi joululaulukeikka, Ville Valtonen kertoo.
   – Ja enemmänkin vielä haluttaisiin soittaa. Keikat on kohokohta, ei me treenailla itseä varten, vaan nimenomaan ihmisten iloksi, Juha Lallukka toteaa.
   – Meitä saa tosiaan tilata erilaisiin tilaisuuksiin, vaikka häihin soittamaan! Avustamme mielellämme myös messuissa, Roope Valtonen kertoo.
   Superstarsin mieleepainuvin keikka tähän mennessä on ollut Hietasaaren bilekeikka toukokuussa yökahviloitten messun päätösjuhlassa. Oli mahtava soittaa ulkona, ilma on hieno ja paljon väkeä paikalla – se jäi kyllä mieleen.
   Toinen mahtava juttu oli Oulujoen kirkon Afrikkalainen gospelmessu, joita voisi kuulemma olla säännöllisesti.
   – Toivoisimme enemmänkin mahdollisuuksia soittaa messuissa. Musiikki tekee jumalanpalveluselämän helpommin lähestyttäväksi, Ville Valtonen pohtii.
   Joonas Pesonen jatkaa:
   – Samoin kuin se, että työntekijät eivät ole ainoat sitä tekemässä, vaan messu tehdään yhdessä. Niin kuin Oulujoen nuorten gospelmessut tehdään.
   Väkeä alkaa tulla Elossa Kahavilaan. Kysyn vielä bändiläisiltä heidän lempijoululauluaan:
   – Sylvian joululaulu! Ja Enkeli taivaan! Meillä on kiva sovituskin siihen.
   Mitä Oulujoki Superstars haluaa viestiä nuorille soittajille ja laulajille?
   – Perustakaa reippaasti bändejä ja soittoryhmiä! Lähtekää mukaan nuorisotyön musiikkitoimintaan, monissa seurakunnissa sellaista on ja jos ei ole, niin aloittakaa itse, tehkää ehdotus seurakuntaan päin. Myös meidän porukkaan voi tulla mukaan!

SATU SAARINEN

Kommentoi ja anna palautetta täällä

Oulujoki Superstars

•   Kokoonpanossa soittavat Ville Valtonen (rummut), Juha Lallukka (kitara), Roope Valtonen (basso), Joonas Pesonen (perkussiot), Venla Sirviö (laulu), Sara Ahola (laulu), Essi Vuorre (koskettimet, viulu, laulu), Eemeli Hyttinen (kitara) ja Kasper Parkkinen (laulu).
•   Bändiä voi tilata soittamaan ottamalla yhteyttä Oulujoen seurakunnan nuorisotyönohjaaja Pekka Leskiseen.
•   Bändi kerää rahaa vuonna 2016 järjestettävää Rooman matkaa varten. Roomassa he aikovat tutustua muun muassa Sant´Egidio -yhteisöön ja toimia vapaaehtoisina yhteisön soppakeittiössä.

Artikkeli on osa lehteä 41/2015