Rohkenethan ulos luontoon (9.12.)

8.12.15

Istun tunturissa ympärilläni hienot maisemat, hiljaisuus ja tuuli. Samanlaisen rauhan sinäkin löydät jo lähiympäristösi luonnosta ja metsästä. Eväät reppuun ja retkelle metsään, laavulle, marjaan tai vain kävelylle.
   Luontosuhteemme on ylläpitämisen arvoinen. Sanottu on, että retkessä parasta ovat hyvät eväät. Toki näinkin, kun siihen lisätään vielä nuotiotuli, nokipannukahvit ja vaikka nuotiomakkara. Hyviä tulistelupaikkoja löytyy Oulusta runsaasti. Mieleen tulevat Sankivaarasta lähtevä Tervareitti ja Haukiputaalta löytyvä Virpiniemi sekä Runtelinharju hienoine merinäköaloineen.
   Mukana oleville lapsille retkeily voi tuoda elämänaikaisia muistoja lapsuudesta. Tutustumalla metsään lasten kanssa he saavat rohkeutta liikkua eikä eksymisestä ole pelkoa.
   Partiotoiminta on hieno esimerkki harrastuksesta, jonka avulla lapset löytävät mahdollisuuden tutustua luontoon ja vaikkapa suunnistamiseen.
   Kannustan teitä, äidit ja isät, tarttumaan tällaisiin tilaisuuksiin.
   Olkaamme ylpeitä puhtaasta luonnostamme ja huolehtikaamme siitä. Suomalainen luonto on sen arvoinen.
Luonnon tultua tutuksi liikkuen – ja kunnonkin parannuttua – voi tarttua suurempiin haasteisiin. Kokeilepa kesäistä vaellusta tai hieman vaativampaa talvista yöpymistä teltassa tai autiotuvassa.
   Yksin siihen ei tarvitse ryhtyä. Oulusta löytyy yhdistyksiä, jotka tarjoavat mahdollisuuksia yhdessä vaeltamiseen.
   Taivaan Isän suojelua sinulle, liikutpa missä tahansa.

HANNU LILJAMO

Artikkeli on osa lehteä 40/2015