Vakava sairaus innosti ideoimaan perheleirin

16.12.15

Miten me voisimme auttaa sinua? Tätä kysyi Oulun seurakuntien erityisnuorisotyöntekijä Anja Saukkomaa viime toukokuussa oululaiselta yksinhuoltajaäidiltä Marika Mattilalta.
   Huolehtiminen tuntui syöpää sairastavasta kolmen lapsen äidistä hyvältä. Mattila kertoo olevansa välillä jaksamisen äärirajoilla. Hänen omat vanhempansa ovat rientäneet usein kaivatuksi avuksi. 
   Toukokuisesta tapaamisesta yksinhuoltajien päivässä alkoi Saukkomaan, hänen työtoverinsa Outi Leinosen ja Mattilan yhteydenpito. Loppusyksystä se poiki idean hieman harvinaisemmasta perheleiristä Hietasaaren leirikeskuksessa Oulussa.
   Tammikuussa järjestettävä leiri on tarkoitettu perheille, joissa vanhempi sairastaa syöpää ja perheessä on yksi tai useampi alaikäinen lapsi.
   Mattila kertoo omia mietteitään sairauden keskellä:
   – Miten tästä eteenpäin, kun mielessä on huoli lapsista, pelkoa ja epävarmuutta? Miten jatkaa elämää sairaudesta huolimatta ja miten voisin selviytyä arjesta mahdollisimman hyvin? Mistä saisin voimavaroja elämääni?
   Muun muassa näistä asioista vertaistoiminnaksi tarkoitetulla perheleirillä voisi Mattilan mielestä keskustella.
   – Iloa, eloa ja toivoa elämään sekä hetki aikaa hengähtää, hän tiivistää toivomuksensa leirin anniksi.
   23.–24.1. järjestettävällä leirillä on omaa toimintaa vanhemmille ja lapsille. Viikonlopputapahtuman jälkeen on mahdollista jatkaa tapaamisia vertaisryhmässä, joissa voidaan esimerkiksi leipoa tai liikkua yhdessä, Mattila kertoo.
   Aikuisen leirimaksu on 15 euroa ja lapsen viisi euroa. Leiristä voi kysyä lisää 4.–8.1. 2016 Anja Saukkomaalta, p. 040 574 7119 ja Outi Leinoselta, p. 040 574 7118.

RIITTA HIRVONEN

Artikkeli on osa lehteä 41/2015