Gospelkonkari iloitsee suorasta puheesta

21.1.16

Jukka Leppilampi esiintyy ensi viikon perjantaina Pyhän Andreaan kirkossa Oulun Kaakkurissa pidettävässä Majakka-illassa.
   Illan aikana kuullaan paitsi Leppilammen musiikkia myös hänen ajatuksiaan. Maata ahkerasti kiertävä artisti on ilokseen huomannut, että hengellisyydestä puhutaan yhä enemmän suoraan.
   – Jeesus on Jeesus eikä asioita verhota vertauskuviin.
   Esimerkkinä tästä hän mainitsee vuosi sitten helsinkiläisellä rock-klubilla pidetyn Jeesus valloittaa Tavastian -tapahtuman, jossa hän itsekin esiintyi.
    Lavalle nousi useita artisteja, jotka esittivät Leppilammen sanoin ”oman Jeesus-laulunsa”. Vastaava tapahtuma pidettiin sittemmin myös Seinäjoella.
L   eppilammesta tuntuu, että jonkinlainen suuri herätys on tulossa. Nyt eletään tärkeää aikaa. Omasta identiteetistä on pidettävä kiinni.
    Tämän hän on huomannut esimerkiksi turvapaikanhakijoiden kanssa toimiessaan. He ovat kiitelleet siitä, että kristityt ovat olleet avoimesti kristittyjä.
   – Ei me loukata ihmisiä, jos sanomme että Jumala rakastaa sinua, päinvastoin.
Leppilampi kiertää pääosin yksin, mutta tekee myös yhteiskeikkoja.
   – Esimerkiksi Jipun kanssa olemme tehneet useita yhteiskonsertteja ja esiinnymme myös vaimoni Toven kanssa yhdessä.
   Vastikään uuden levyn Tämä huone, tämä hetki yhdessä Marzi Nymanin Trion kanssa julkaissut Leppilampi tiivistää gospelin olemuksen sanoihin elämä, sanoma ja taide.
   – Jos jostain falskaa, kokonaisuus ei kasva niin rikkaana.
 
ELSI SALOVAARA