Mielensä hyvittäminen on tarpeellista

13.1.16

Vuosi on vaihtunut. Millä mielin, millaisin odotuksin olet lähtenyt uuteen vuoteen?
    Uudenvuodenpuheessaan tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoi nuoresta miehestä, joka oli tehnyt marjanpoimimisella hyvän tilin ja innostanut kavereitaankin samaan. Tästä Niinistölle oli tullut ”mielensähyvittäjän” olo.
   Roppakaupalla mielensähyvittäjän oloa on ollut tarjolla meille seuratessamme Suomen nuorten jääkiekkojoukkueen tietä maailmanmestaruuteen. Saimme nähdä, mitä saavutetaan hyvällä yhteishengellä, yhdessä tekemisellä ja yrittämisellä. Joukkueessa oli monia lahjakkaita pelaajia, mutta mestaruus voitettiin joukkueena.
   Hyviä uutisia on saatu seurakunnistakin. Kun on vuosia murehdittu jäsenkatoa, viime vuonna kirkosta eroaminen väheni ennakkotietojen mukaan huomattavasti. Samalla kirkkoon liittyneiden määrä jatkoi kasvuaan.
   Seurakunnalla on myös vuodesta toiseen samana säilyvä hyvä uutinen, evankeliumi ristiinnaulitusta ja ylösnousseesta Kristuksesta, joka syntyi maailmaan meidän jokaisen Vapahtajaksi. Merkitseehän kreikan sana euangelion nimenomaan hyvää sanomaa, ilosanomaa. Siihen uskoen on turvallista käydä tähän vuoteen.
   Maailmassa on kovin levotonta. Monet ongelmat ja yleinen epävarmuus luovat varjon oman maammekin tulevaisuuden ylle. Ensimmäisenä mielessä on tietysti oma ja läheisten elämäntilanne.  
   Tuskin kenenkään meidän elämässä tapahtuu liian paljon hyviä asioita. Siksi kannattaa hyvittää mielensä aina, kun siihen on vähänkin aihetta. Tapahtuivatpa ne hyvät asiat sitten minulle tai jollekin toiselle. Hyvässä on siemen uuteen hyvään.
   Toivotan jokaiselle Rauhan Tervehdys -lehden lukijalle alkaneeseen vuoteen kaikkea hyvää ja Jumalan siunausta.

HANNU OJALEHTO