Emma piirsi iloisen Helmi-ketun

3.2.16

Puulelu tulee myyntiin yhteisvastuun hyväksi Tuiran koko perheen laskiaissunnuntaissa

Kuusivuotias Emma Seppänen silittelee hellästi sylissään kurkkivaa kettua.
    Vanerista muotoiltu kettu on Emman suunnittelema ja vieressä istuvan Pentti Kinnusen toteuttama yhteisvastuulelu.
   – Tämä on Helmi-kettu. Se on iloinen ja kiltti eläin. Se asuu metsässä kolossa. Naapurissa asuu kettukavereita, Emma kuvailee eläinhahmonsa luonnetta ja elämää.
   Emman kettu on puulelu, jota myydään Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Sen rinnalla myynnissä on myös 5-vuotiaan Pyry Posion suunnittelema ja Kinnusen taitavin käsin toteuttama koiralelu, jota myytiin myös viime vuonna.

Ystävällinen katse
paperilta vanerille

Idea puulelujen valmistuksesta on Kinnusen. Hän on eläkkeellä oleva diakoniatyöntekijä, joka on toteuttanut vastaavanlaista puuleluideaa aiemmin Sodankylässä. 
   – Sodankylässä teimme useita eläinhahmoja. Mukana oli muun muassa kirahvi, leijona ja kissa. Suosituimmaksi muodostui kuitenkin poro, sitä valmistettiin satoja kappaleita, Kinnunen kertoo.
   Oulun eläin löytyi piirustuskilpailun kautta. Viime vuoden lopulla järjestetyn, 4–6-vuotiaille lapsille suunnatun kilpailun voitti Emma kettuhahmollaan.
   Kinnunen lähti toteuttamaan Emman piirtämää repolaista kolmikerroksisesta vanerista.
   – Jalkoja jouduin hieman muuttamaan, mutta aika selkeästi valmis eläin muistuttaa alkuperäistä piirustusta. Tärkeintä oli saada Emman luoman ketun ilme samanlaiseksi. Helmi-ketulla on ystävällinen katse, Kinnunen kertoo ja laittaa piirustuksen ja vanerieläimen vierekkäin vertailua varten.
   Yhteisvastuuleluja on työstetty lähetyspuoti Siiven työpajassa Höyhtyällä. Osa niistä on pintakäsitelty Kinnusen kotona.
   – Tarvitsemme lisää kädentaitoisia ihmisiä valmistamaan leluja myyntiin, Kinnunen vinkkaa kaikille käsityön tekemisestä kiinnostuneille.

Emma on
luova askartelija

Emman äiti Leeni Alatalo kertoo, että piirustuksia ja askarteluja syntyy lähes joka päivä.
   – Emma on hyvin luova askartelija. Hän osaa soveltaa ja tehdä persoonallisia töitä. Aina ei tehdä ohjeiden mukaan, vaan lopputuloksessa on omia keksintöjä.
   Emman piirustustaidot ovat saneet tunnustusta yv-kilpailun lisäksi muualtakin. Joulukuussa pieni taiteilija voitti kisan, jossa piti värittää joulukuusi koristeluineen.

MIRJA RINTALA

Koko perheen laskiaissunnuntai Pyhän Luukkaan kappelissa 7. helmikuuta. Messu kello 10. Hernekeitto ja laskiaispullakahvit 6 euroa. Yhteisvastuukeräyksen aloitus ja myyjäiset. Piirustuskilpailun palkitseminen ja taidenäyttely. Kettulelu on myynnissä ensimmäistä kertaa!