Oulunsalon kirkkoherra Petri Satomaa on osallistunut aktiivisesti uuden toimitilan Pysäkin kunnostamiseen.

Hyvä elo puheena Pysäkillä

3.2.16

Piispantarkastus Oulunsalossa tarjosi myös tietopaketin dieselmoottoreista

Pakokaasujen puhdistulaitteita valmistavan Proventian aulassa on odottava tunnelma. Kello on 12 perjantaina ja hetkellä millä hyvänsä piispa Samuel Salmen seurueineen pitäisi saapua paikalle.
   Markkinoinnista vastaavan Hilkka Haapakosken mukaan Proventian vieraat ovat yleensä yhteistyökumppaneita, asiakkaita tai oppilaitosten edustajia.
   Toimitusjohtaja Jari Lotvonen paljastaakin, että kenenkään muun vierailu ei ole herättänyt niin paljon puhetta kuin piispan visiitti.
   – Osa väestä taisi lähteä jo pakoon viikonlopun viettoon, Lotvonen vitsailee.
   Toimitusjohtajalla ei ole tietoa, miksi juuri heidät on valittu yritysvierailun kohteeksi.
   – Se olisi kyllä kiva tietää.
   Jonkinlainen arvaus hänellä on: Ehkä se on se ”NOx”, Lotvonen sanoo viitaten automerkki Volkswagenin ympärillä vellovaan päästökohuun ja typen oksideja tarkoittavaan lyhenteeseen.

Lähituntumaa
teknologiaan kontissa

Kun seurue saapuu, vieraille annetaan kahvitarjoilun ryydittämänä esitys yrityksen ydinosaamisesta. Pian käy ilmi, että piispan autotallissa on volkkari.
   – Siinä on pitkään vilkkunut tieto, että Ad Blue -tankki pitäisi täyttää, ja sitä olemme ihmetelleet. Nyt nyt tiedämme viedä sen  huoltoon, hiippakunta-assistentti, piispatar Hannele Salmi naurahtaa.
   Esityksen jälkeen vieraat johdatetaan kierrokselle. Ryhmä ahtautuu myös merikonttiin, jonne on rakennettu liikuteltava testauslaboratorio.
   – Oivallinen ympäristö seuraavalle James Bond -elokuvalle, lääninrovasti, kirkkoherra Juhani Lavanko huikkaa päästessään takaisin aurinkoon.

Ainutlaatuista yhteistyötä
Kyläkamarissa

Seuraavaksi kyyti vie piispan seurueineen Oulunsalon keskustaan. Entisen kunnantalon uumenissa sijaitsee Pysäkiksi nimetty seurakunnan uusi toimitila.
   Paikalle on kutsuttu maanantaisin pidettävän Kyläkamarin vapaaehtoisia. Eeva Hepo-oja kertoo toiminnan kymmenvuotisesta historiasta ja yhteistyöstä SPR:n Terveyspointin kanssa.
   Punaisiin liiveihin sonnustautuneen SPR:n vapaaehtoisen Eila Kähkösen mukaan Kyläkamarissa tehtävä yhteistyö seurakunnan kanssa on ainutlaatuista koko maassa.
   – Meitä on kymmenkunta eläkkeellä olevaa terveysalan ammattilaista vuorollaan päivystämässä.  Tavoitteena on ikäihmisten hyvinvoinnin tukeminen.
   – Tärkeää on se, että emme puhu aina vain sairauksista vaan myös siitä, mikä kaikki on hyvin, Hepo-oja jatkaa.
   Vapaaehtoiset ja paikalla olevat diakoniatyöntekijät kiittelevät Oulunsalon kirkkoherra Petri Satomaata siitä, että hän on vahvasti ajanut uuden tilan saamista.
   Kirkkoherran kädenjälki näkyy myös konkreettisesti esimerkiksi kahvipöydän ylle ripustetussa kangastaulussa.
   – Kuten kaikki minut tuntevat tietävät, tykkään tehdä käsilläni, Satomaa kuittaa kehut.
Piispa Samuel Salmi tekee vuosittain kymmenkunta piispantarkastusta. Seuraavana vuorossa on Haukiputaan seurakunta 12.–14. helmikuuta.  

ELSI SALOVAARA