Päivän työ

24.2.16

Lumijoen diakonissa-kansliasihteeri Marjo Koski-Vähälä kantoi Joosefia ja naputteli historiikkia.

Aloitan lumitöillä, koska seurakuntamestarimme on vapaalla. Vien lämmittimen kirkon eteiseen, kun sää turvottaa ovea. Sitten kannan Joosefin sisään.
   Joosefilta puuttuu jalkatuki. En osaa hitsata. Reijo lupasi auttaa ja tehdä tuen. Loppiaiselta alkoivat ensi joulun valmistelut – Joosef ja Maria ovat pian valmiit.
   Seuraavaksi tietokone päälle. Tarkastan akkunat. En naapureiden, vaan koneelta Kirkon palvelukeskuksen Akkunan laskut ja Kirjurin jäsentietojärjestelmän tapahtumat. Viikonloppu oli rauhaisa, joten tapahtumien syöttöjä ei ole.
   Kirjoittelen seuraavan viikon kirkolliset ilmoitukset ja lähetän perheuutiset sähköpostilla lehtiin. Sen jälkeen päivitykset seurakunnan nettisivulle. Vastailen puhelimeen. Toisinaan ovi käy, kun joku piipahtaa virastossa asioilla. Palvelen ja juttelen.
   Syönnin jälkeen tulee virkatodistuspyyntö. Uppoudun joksikin aikaa arkistoon etsimään tietoa todistukseen.
Kirkonkirjojen kuvaaja sähköpostittelee. Sukututkijoiden iloksi tämä tieto: Lumijoen yli 100 vuotta vanhat kirjat ovat vihdoinkin tulossa nettiin tutkittaviksi. Sitä tosiasiaa emme voi muuttaa, että tulipalo 1902 tuhosi kaikki sitä vanhemmat kirjat.
   Teen valmisteluja Kirkkovuoden askelissa -lauluiltaan, jota olemme kanttorin kanssa suunnitelleet torstaille 25.2. Tule mukaan laulamaan Yhteisvastuun hyväksi!
   Päivemmällä askartelen kortteja seuraavaa päivää varten.
   Saan tehtäväkseni naputella koneelle historiikin vanhasta ehtoollismaljastamme. Onneksi osaan kymmensormijärjestelmän!
   Kunpa malja osaisi puhua ja kertoa meille koko seikkailun ryöväreiden matkassa Karjalaan Tsena-järvelle saakka ja sieltä takaisin Lumijoelle.
   Virastopäivää ei kannata liikaa suunnitella etukäteen. Kukin päivä on omanlaisensa.
Suljen koneen ja lähden kotikäynnille.