Sanginsuussa kaikki rukoilevat yhdessä

17.2.16

Sanginsuun seurakuntakodissa Oulun Madekoskella pidetään uudenlainen kristillinen rukoushetki keskiviikkoisin kello 18.
   Tilaisuudet kestävät noin 20 minuuttia, ja ne voivat olla viikoittain sisällöltään erilaisia.
   Rukoushetki voi olla perinteinen iltavesper, jolloin se sisältää rukousta, virsiä, Raamatun lukua ja hiljaista mietiskelyä. Toisella kerralla pääasia on hiljaisessa yhdessäolossa tai musiikissa.
   Rukoushetki toimitetaan suomen kielellä, mutta Oulun seurakuntien kansainvälisen työn pastori Àrpàd Kovàcs kertoo, että rukoushetkessä käytetään myös esimerkiksi englantia tai arabiaa.
   – Joskus rukoushetkessä kuulee myös latinaa, jos se on jostakin syystä perusteltua, Kovàcs toteaa.
   Rukoushetken toimittajaa ei ilmoiteta etukäteen. Ratkaisulla korostetaan sitä, että vetäjä ei ole tilaisuuden keskiössä.
   Kovàcsin mukaan Ouluun on kaivattu rukoushetkeä, johon hiljentymistä kaipaava voi osallistua riippumatta omasta uskonnollisesta taustayhteisöstään.
   Rukoushetken vetäjä on jokaisella kerralla kristitty, mutta tilaisuuteen ovat myös muslimit tervetulleita.
   – Kutsumme on avoin kaikille. Jumalan edessä kaikki ihmiset ovat tasavertaisia.  Jos osallistuminen rukouksiin tai lauluun tuntuu hankalalta, rukoushetkessä saa olla vain hiljaa, Kovàcs lisää.

Vallinkorvasta on totuttu
käymään Sanginsuussa

Oulujoen kirkkoherra Satu Saarinen kertoo, että Sanginsuun seurakuntakotia lähellä olevasta Vallinkorvan hätämajoitusyksiköstä on totuttu tulemaan seurakunnan tilaan. Esimerkiksi joululaulutilaisuudessa oli kymmenittäin väkeä majoitusyksiköstä.
   Saarisen mukaan suntio on tavannut seurakuntakodin ovella väkeä, joka haluaisi tulla rukoilemaan ja sytyttämään kynttilän läheistensä puolesta.
   – On tärkeää vastata tällaiseen pyyntöön.
   Saarinen toteaa, että Vallinkorvassa asuvat ihmiset haluavat – uskonnosta riippumatta – rukoilla ja kokea ystävyyttä suomalaisten kanssa.
   – Turvapaikanhakijoiden keskuudessa on myös kristittyjä, ja heitä, jotka ovat tutustuneet kristinuskoon kotimaassaan tai matkan varrella.
   – Toivon, että jokainen, niin turvapaikkaa etsivä kuin jo oman kodin turvassa asuva, voisi kokea näissä rukoushetkissä rauhaa, lepoa ja yhteyttä toisiin ihmisiin ja Jumalaan. Tarjoillemme myös teetä, sillä seurustelun sakramentti on tärkeää.

RIITTA HIRVONEN