Sauli Pesonen arvostaa perhettä

3.2.16

Kioskikirjallisuuden ehdoton tähti: hermostunut ja sulkeutunut liittovaltion sheriffi Morgan Kane, joka listii rikollisia lemmenleikkien ohessa. 
   Morgan Kane on yksi klassikoista, joita Oulun elokuvakeskuksen toiminnanjohtaja Sauli Pesonen ahmi poikaiässä 1970-luvulla.
   Mutta lukipa Pesonen Hertta- ja Linna-sarjojakin, tohtori Stefan Frankia ja muita tyttöjen vesittelyvihkoja.
Pesonen on aikuisenakin moniutelias. Hän työskentelee elokuvan parissa, käy teattereissa ja museoissa sekä lukee paljon.
   Työhön kuuluu Pilkahdus-tapahtuma, jonka elokuvakeskus järjestää Tuiran seurakunnan ja Oulun ortodoksisen hiippakunnan säätiön kanssa. Tänä vuonna esitetään Pawel Pawlikowskin elokuva Ida, joka kertoo puolalaisen nunnakokelaan elämästä.
   Elokuvista Pesonen innostui jo 1960-luvulla. Ensimmäisen kerran hän pääsi valkokankaan ääreen 3-vuotiaana tuiralaisessa Bio Kuohussa, jossa meni Disneyn piirrettyjä.
   Pesosen suosikkeja ovat muun muassa Howard Hawksin  Rio Bravo, Andrzej Wajdan Kanal – kirottujen tie, Ohukainen ja Paksukainen sekä Marx-veljekset.
   Mikä Pesosta kiehtoo elämässä itsessään?
   – Menin verrattain myöhään naimisiin ja sain perheen siinä samalla. Yhtäkkiä minulla oli vaimo ja lapsia. Nyt minulla on jo lapsenlapsia ja muutaman vuoden kuluttua kenties lapsenlapsenlapsiakin. Perhe-elämä oli minulle aikoinaan kokonaan uutta.

PEKKA HELIN