Joiku ja virsi raikaavat lauantaina Linnanmaalla

2.3.16

oikuja, virsiä ja väkeviä äänimaisemia on luvassa Pyhän Luukkaan kappelissa 5. maaliskuuta.
   KappeLive -konsertissa ovat äänessä saamelaisartisti Wimme Saari, bassoklarinetisti Tapani Rinne ja äänisuunnittelija Tuomas Norvio.
   Wimme Saari on uudenlaisen joikaustekniikan kehittänyt saamelaisartisti, joka on monipuolisen uransa aikana innostunut myös vanhoista, verevistä virsistä. 
   – Virret ovat minussa syvällä, samalla tavoin kuin joikukin. Minun on joskus vaikea veisata kun liikutus pyrkii esille, Saari sanoo.
   Kello 19 alkavaan konserttiin on vapaa pääsy.
   KappeLiven konserttikevään päättää 2. huhtikuuta Pyhän Luukkaan kappelissa (Yliopistokatu 7) esiintyvä jyväskyläläinen yhtye Gospel Covertajat.
   Yhtyeen tavaramerkki ovat akustisilla soittimilla tehdyt sovitukset, jotka saavat monet entuudestaan tutut laulut kuulostamaan uusilta.
   Tiellä Jerusalemiin -konsertti on laulujen muodostama kertomus Jeesuksen kuolemasta ja ylösnousemuksesta.
   Yhtye esittää konsertissa omalla tyylillään kappaleita, joiden tekijöitä ovat muun muassa The Rain, Mikko Kuustonen, Pro Fide, Pekka Ruuska, The Road, Terapia, Lasse Heikkilä ja Jaakko Löytty.
   Yhtyeessä esiintyvät Mikko Miettinen (laulu, kitara ja huilut), Hannes Asikainen (laulu ja kitarat) ja Esko Turpeinen (laulu, kitarat ja lyömäsoittimet). Kello 19 alkavaan konserttiin on vapaa pääsy.

Artikkeli on osa lehteä 8/2016