Juhlavieraille etsitään kotimajoitusta

16.3.16

Oulun hiippakunnan lähetysjuhlat pidetään 2.-4.syyskuuta Siikalatvalla, Piippolan ammatti- ja kulttuuriopistolla. Juhlien järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Johannes Hyytinen toivoo siikalatvalaisilta talkooapua vieraiden majoittamiseksi. Koska kyseessä ovat talkoot, korvausta majoituksesta ei makseta.
   – Kuka tahansa voi ilmoittautua, jos kodissa on ylimääräinen huone vieraille. Myös kesämökkiään tai asuntoautoaan voi tarjota, Hyytinen kertoo.
   Majoitusta voi tarjota myös Pulkkilasta, Pyhännältä ja Kestilästä, jolloin omilla autoillaan juhlille saapuvat vieraat kulkevat juhlapaikalle Piippolaan muutamissa kymmenissä minuuteissa.
   Talon asukkaiden ei tarvitse huolehtia vieraiden kuljettamisesta.
   Vieraat ovat nimikkolähettejä ja lähetystyön ystäviä eri puolilta hiippakuntaa. He ovat Hyytisen mukaan yksittäisiä ihmisiä tai pariskuntia. Joillakin voi olla mukanaan lapsia.
   Majoitettavien määrä selviää myöhemmin. Kaiken kaikkiaan kolmen päivän juhlille odotetaan noin 1 500 kävijää. Enimmällään heitä saattaa olla paikalla 500–700.
   Hyytisen mukaan majoituksen tason ei tarvitse vastata viiden tähden hotellia. Normaali asumistaso riittää, sellainen, joka on isännilläkin.
   Jokaiselle täytyy kuitenkin löytyä huone sänkyineen. Juhlavieraita ei haluta laittaa nukkumaan lattialle patjalle. Sellainen ei ole Hyytisen mielestä enää tätä päivää.
   – Juhlilla tarjotaan aamu- ja iltapala, joten isäntäväen ei tarvitse järjestää ruokia. Tarjoilua saa toki tehdä, jos itse haluaa, Hyytinen tähdentää.
   Hyytisen mielestä majapaikan tarjoaminen on majoittajalle suuri etuoikeus. Hän viittaa mahdollisiin antoisiin keskusteluihin, joita vierailla ja isännillä tapaa tällaisissa tilanteissa olla.
   Majoittaminen on isännille myös siunaukseksi, Hyytinen uskoo.
   Siikalatvan lähetysjuhlien aiheena on Koti ovella. Teema viittaa siihen, että lähetystyö alkaa aina omalta ovelta.

PEKKA HELIN

Artikkeli on osa lehteä 10/2016