Kymppileirillä nautittiin vesileikeistä ohjaajan valvovan silmän alla kesällä 2011.Kuva: Arkisto / Pekka Helin

Leiritoiminnasta halutaan seurakuntalaisten näkemyksiä

2.3.16

Oulun seurakuntayhtymä kartoittaa parhaillaan leiritoiminnan tarpeita ja samalla selvittää, mitkä yhtymän yhdeksästä leirikeskuksesta on järkevää omistaa jatkossakin.
   Tähän liittyen Keskustan seurakuntatalossa (Isokatu 17, Monitoimisali) järjestetään 16.3. kello 18.30 keskustelutilaisuus, jossa halutaan kuulla seurakuntalaisten näkemyksiä.
   Tilaisuudessa alustavat Oulunsalon kirkkoherra Petri Satomaa ja yhtymän kiinteistöjohtaja Jaana Valjus.
   Leiritoiminnan tarpeita katsotaan Valjuksen mukaan kokonaisuutena, jossa vaikuttavat muun muassa kuljetusmatkojen pituus, ruokahuolto, luontoarvot ja leirikeskuksen lähiympäristön tarjoamat muut toimintamahdollisuudet.
   – Asia on aidosti auki. Nyt on sana vapaa ajatuksille ja toiveille. Ehkä tilaisuudessa syntyy aivan uusiakin oivalluksia, jotka auttavat työryhmää.
   Selvitystyön taustalla on myös vuonna 2013 tehty päätös, jonka mukaan seurakuntayhtymä turvaa talouttaan luopumalla osasta kiinteistöjään.
   – Ajatuksena on, että leirikeskuksia on vähemmän, mutta ne ovat seurakunnissa järjestettävän toiminnan kannalta tarkoituksenmukaisempia, Valjus sanoo.
   Leirikeskusten tarveselvitystyöryhmän toimenpide-esitys valmistuu kesäkuussa. Seurakuntiin se lähtee lausuntokierrokselle elokuussa. Yhteinen kirkkoneuvosto käsittelee asiaa lokakuussa.
   Oulun seurakuntayhtymän leirikeskukset ovat Hietasaari ja Lämsänjärvi Oulussa, Isoniemi Kellossa, Suvela Kiimingissä, Umpimähkä Oulunsalossa, Juuma Kuusamon Käylässä, Siiranjärvi Taivalkoskella, Vasamo Ylikiimingissä sekä Rokua Utajärvellä.

MINNA KOLISTAJA

Artikkeli on osa lehteä 8/2016