Päivän työ: Matti Sotaniemi

22.3.16

Lumijoen seurakuntamestari Matti Sotaniemi liikuttui perhekerholaisia kuunnellessaan.


Torstai. Työpäivä alkaa normaalia aiemmin. On perhekerhopäivä ja viikon tähdellisin siivous on tehtävä ennen sitä.
Siivous menee rutiinilla ja melkein kellonlyömälleen voi sanoa milloin siivouskohde vaihtuu.
Pari tuntia kuluu kuin siivillä. Normaalisti siirryn muualle hommiin perhekerhon alta, mutta tänään jään keittiöapulaiseksi sairastapauksen vuoksi.
Kahvit latinkiin, sämpylät ja keksit tarjoiluastioihin ja laitan valmiiksi mitä muuta nyt kattaukseen kuuluukaan.
Väkeä alkaa pikkuhiljaa saapua ja kohta seurakuntatalon täyttävät lasten iloiset äänet. Seurailen sivusta, kun diakonissa vetää kerhon opetusta. Mattimyöhäisiäkin saapuu paikalle.
Katselen ja kuuntelen liikutuksen vallassa, kuinka pienet ihmiset innokkaina ja kovaan ääneen tapailevat laulujen sanoja, mitä nyt sieltä täältä sattuvat muistamaan.
Opetuksen jälkeen tuon tarjottavat esille ja pienten jalkojen töminä suuntaa keksikulhoa kohti. Jään seurailemaan tapahtumaa sivusta, välissä keittiössä touhuillen.
Kerhon päätteeksi siivoilen tarjottavat ja astiat pois sekä siistin paikkoja. Nappaan kahvitermarin mukaan ja suuntaan diakonissan kanssa kohti kirkkoherranvirastoa. Siellä pidetään ruokatauko ja viikkopalaveri.   Mukava päästä istahtamaan aamun touhuamisien jälkeen.
Palaverin jälkeen kerhohuoneelta on tyhjennettävä siivouskaappi, irrotettava se seinästä ja vietävä pois remontin alta. Nipin napin saan pyöristyneet ruuvit irrotettua kaapin takaseinästä.
Palaan seurakuntatalolle, jossa odottavat kuivumaan jääneet astiat kaappeihin laittoaan. Siinä touhutessa muistuukin mieleen, että kirkkoon pitää laittaa lämmöt seuraavaa päivää varten. Kirkolle mentäessä nappaan autosta mukaan lapun  seuraavan päivän virsinumeroista.
Kirkossa on mukavan rauhallinen tunnelma. Tänne on hyvä lopettaa päivän työt.

Lue lisää aiheesta:

Ihmiset ja elämä Lumijoen seurakunta

Artikkeli on osa lehteä 11/2016