Päivän työ

16.3.16

Kempeleen nuorisotyöntekijä Matias Jurmu huomasi jälleen, että lasten ilo on tarttuvaa.

Sädekaihdinten lomasta pilkottava kevätaurinko valaisi majoitushuoneen, hämärä siirtyi ja aamu valkeni Luurinmutkan leirikeskuksessa Utajärvellä.
   Varhaisnuorten keväisen lumileirin toinen leiripäivä alkoi käynnistyä. Lasten silmistä loisti ilo ja into. Joitakin lapsia ehkä jännittikin tuleva päivä.
   Aamu alkoi vauhdikkaasti isosten jumpalla. Tässä treenissä myös kanki-kaikkosten keho notkistui.
Kädentaidot, erilaiset askartelut, olivat monelle lapselle mieluisia. Kaiholla ja kateudella sain itse seurata lasten työskentelyä ja heidän mielikuvituksensa rikkautta.
   Ruokailun jälkeen oli aika siirtyä pihalle pulkkailemaan, ulkoilemaan ja pelailemaan lumifutista. Luurinmutkan kaunis luonto ja rauha saivat monen mielen rentoutumaan.
   Itse sain ajatukset pois kaikesta stressistä ja kiireestä seisoessani haaruksia myöten lumessa ja koettaessani pysyä vikkelien lasten ja jalkapallon perässä.
   Mitä muuta kevätpäivältä voisi toivoa kuin punaiset posket ja pullakahvit?
   Leiripäivämme oli poikkeuksellinen, koska pidimme isosten suunnitteleman ja toteuttaman iltaohjelman jo päivällä. Yksi työni parhaista puolista on se, kun saan seurata nuorten ja lasten tekemistä. Heidän ilonsa on tarttuvaa.
   Onnekseni olen työssä, jossa saan leikkiä ja laulaa yhdessä nuorten ihmisten kanssaan. Minusta leikki ei ole vain lasten työtä.
   Ruokailun jälkeen leirillä koitti seikkailu. Draama johdatti leiriväen Pakkasukon kadonneen lumen jäljille. Leiriläiset lähtivät ryhmänä tekemään erilaisia tehtäviä ympäri pimentynyttä Luurinmutkaa.
   Kynttilät, nuotio, taskulamput ja heijastimet loivat seikkailun tuntua. Rohkeat leiriläiset saivat urheudestaan palkinnoksi monenlaista suussa sulavaa herkkua.
   Varpaat sulateltiin illalla saunassa ja iltahartauden saattelemana tomerat lapset ja isoset asettuivat yöpuulle. ”Hyvää yötä, Jeesus myötä. Kiitos tästä päivästä, se oli kiva!”

Anna palautetta jutusta täällä
 

Artikkeli on osa lehteä 10/2016