Seurakunnan emännälle Anitta Korkiakoskelle tuli hyvä mieli siitä, kun hän sai tavata torilla tyrnäväläisiä ja tarjota heille itse valmistamaansa keittoa
Tyrnävän seurakunta on tarjonnut jo kolmena vuonna peräkkäin tyrnäväläisille toripäivän. Siihen on kuulunut keittolounas ja torilla on voinut tavata seurakunnan työntekijöitä.
Valmisteluni tämänvuotiseen toripäivään alkoi hyvissä ajoin: jo edellisenä päivänä keitin lihat, kuorin perunat ja hankin kaikki tarvittavat tavarat.
Työpäiväni alkoi kello 8.30. Edellispäivänä keitetyt lihat piti leikata ja perunat pilkkoa.
Sain nuorisopuolen työntekijöitä avukseni leipien valmistamiseen. Apu oli tarpeen, koska keittoa piti tehdä yli 200 henkilölle.
Lihakeiton tarjoilu alkoi yhdeltätoista torilla seurojentalon kahviossa. Ruokaa oli tarjolla aina iltapäivälle saakka. Ruokailijoita kävi jälleen noin parisataa henkilöä.
Keiton lisäksi torilla oli kahvia jälkiruuaksi. Toripäivään kuuluu myös makkaranpaistoa ja arpojen myyntiä Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Lapset saavat iloita omasta ohjelmastaan.
Päivä oli antoisa. Ehdin tavata suuren määrän tyrnäväläisiä.
Työni jatkui siivouksella. Järjestelin vielä tarjoilut isosten palaveriin ja riparilaisten vanhempainiltaan.
Kotiin lähdin hieman ennen iltakuutta.
Minulla oli hyvä mieli päivän töistä.