Talvileirillä yövytään ulkona

3.3.16

Bussilastillinen liminkalaisia partiolaisia lähtee lauantaina kohti Taivalkoskea, missä alkaa Limingan Niittykärppien talvileiri Ruoktu. Talvileiri on järjestysnumeroltaan jo 33:s.
   Nuoret partiolaiset johtajineen aloittavat erähenkisen ohjelman parissa heti tulopäivänä. Puolijoukkueteltat on saatava pystyyn, sillä jokainen leiriläinen nukkuu vähintään yhden yön ulkona.
    – Osa yöpyy ulkona useammankin yön – teltassa, laavussa, lumikuopassa tai iglussa, sanoo leirinjohtajana toimiva Limingan seurakunnan partiotyönohjaaja Markku Korhonen.
   Toinen päivän lämpimistä aterioista, yleensä lounas, valmistetaan itse leirikeskuksen pihamaalla retkikeitimillä. Valinnaisena ohjelmana on muun muassa iglun tekoa, lumikenkäilyä ja pilkkimistä. Luvassa on myös partiotaitokisat sekä hiihtovaellus.
   Monien mielestä leirillä parasta on koko päivän kestävä maastoleikki.
   – Illalla on hieno tunnelma, kun leiriläiset päivän pihalla myllänneinä istuvat yhdessä lämpimässä pirtissä, tekevät käsitöitä ja esittävät toisilleen iltaohjelmaa.
   Leirin askeettisissa oloissakin on oma viehätyksensä, Korhonen uskoo.
   – Yksi vetovoimatekijä on varmaan sekin, että leirillä on kivoja aikuisia, joilla on aikaa puuhailla leiriläisten kanssa.
   Korhonen on kuullut monen kehuvan talvileiriä lippukunnan parhaaksi partiotapahtumaksi. Jotkut ovat halunneet leirille, vaikka muu perhe matkustaisi koulujen lomaviikolla ulkomaille.
    Leiripaikkana on Oulun seurakuntien eräleirikeskus Taivalkosken Siiranjärvellä.
   – Siiranjärvi on mahtava paikka pitää leirejä: aito vanha kämppäympäristö, neitseellinen luonto, järven toisella puolella avautuva Syötteen kansallispuisto. Toivottavasti näin hienosta paikasta ei luovuta.
   Korhosella itsellään on takanaan satoja leirejä. Silti jokainen leiri on hänellekin yhä antoisa.
   – Kun istumme vaikka pilkillä tai juttelemme ruokapöydässä, ne ovat arvokkaita kohtaamisia. Ja onhan se palkitsevaa nähdä, että lapsilla on kivaa.

MINNA KOLISTAJA

Artikkeli on osa lehteä 8/2016