Uusi juttutupa on miehille

2.3.16

Oulun Pateniemessä alkaa maaliskuussa juttutupa pelkästään miehille. Sitä vetävät Pertti Taimisto ja Kalevi Huovinen.
   Kolmisen vuotta eläkkeellä ollut Taimisto haaveilee ryhmästä, jossa ketään ei lyödä totuuksilla. Hän karsastaa sitä, että asioista ollaan ehdottoman varmoja. Se, miten ihmiset kohtelevat toisiaan, on olennaisempaa kuin tuputtaa muille sitä, millaista elämä on ja miten sitä pitäisi elää.
   Taimisto toivoo, että miesten juttutupa välittäisi ympärilleen toivoa ja positiivisuutta. Hän itse työskenteli pitkään Pohjois-Suomen syöpäyhdistyksen toiminnanohjaajana ja tietää, että toivo on äärimmäisen tärkeää.
   Juttutupa on avoin vain miehille, koska Taimiston mukaan miehet tarvitsevat paikan, jossa he voivat keskenään pohtia asioita. Kun naisia ei ole paikalla, on helpompaa jutella vaikeista asioista, niistäkin, joista kotona ei voi puhua. Myös suhteesta naisiin miesporukassa voidaan keskustella.
   Joukon vetäjä haluaa ottaa ryhmässä huomioon myös yksinäiset miehet. Heidän osaansa Taimisto murehtii.
   Seurakuntien toiminta on usein hyvin naisvaltaista. Silti miehilläkin on kaipuu uskonnolliseen elämään. Miehet vain puhuvat uskosta toisella tavalla kuin naiset.
   Taimisto toivoo, että juttutuvassa voitaisiin keskustella konkreettisista asioista. Jutustelun sisältö selviää, kun ryhmä aloittaa toimintansa.
   Alunperin Vaasasta kotoisin oleva Pertti Taimisto muutti Ouluun 1970-luvun lopussa. Hän on koulutukseltaan diakoni ja on työskennellyt pitkään myös kuurojen parissa.
   Miesten juttutupa alkaa Palokan seurakuntakodissa 9. maaliskuuta. Se kokoontuu kerran kuukaudessa keskiviikkoisin kello 16.

PEKKA HELIN

Artikkeli on osa lehteä 8/2016