Voi ahneutta!

3.3.16

Monet Raamatun viisaudet ovat linjassa kestävän kehityksen ja ekologisen ideologian kanssa. Otetaan esimerkki Timoteus-kirjeen 6. luvusta:
   ”Kun meillä on ruoka ja vaatteet, saamme olla tyytyväisiä. Ne, jotka tahtovat rikastua, joutuvat kiusaukseen ja lankeavat ansaan, monenlaisten järjettömien ja vahingollisten halujen valtaan, jotka syöksevät ihmiset tuhoon ja perikatoon. Rahanhimo on kaiken pahan alkujuuri. Rahaa havitellessaan monet ovat eksyneet pois uskosta ja tuottaneet itselleen monenlaista kärsimystä.”
   Ahne ihminen ei tuota kärsimystä pelkästään itselleen, vaan myös monille lähimmäisilleen. Ahneudessaan ihminen voi tuhota jopa oman perheensä.
   Oravanpyörässä juoksemisessa kuluu myös energiaa, joka on poissa rakkailta lähimmäisiltä.
Mikä oikeasti on elämässä tärkeää? Miten voisin käyttää lyhyen aikani oikein?

Havahduin taannoin
oman 5-vuotiaan poikani lauluun matkalla päiväkotiin. Auton cd-soittimesta kuuluvaa hengellistä laulua oli näköjään pyöritetty jo moneen kertaan. Oli liikuttavaa kuunnella, kuinka oma poikani oli kuin puolivahingossa oppinut tuon laulun.
   Hennolla äänellä laulettu laulu oli minulle aamurukous. Minun oli helppoa ajatuksissani yhtyä siihen. Heikkoudessa kylvetty Jumalan sanan siemen kantoi yllättävällä tavalla satoa.
   Musiikki onkin meille monelle kuin ilmaa, jota hengitämme.
   Millaista laulumusiikkia kuuntelemme? Millaisia ovat sanat ja sävel? Mikä on kuuntelemamme laulun perimmäinen tarkoitus?

Keski-iän hiipiessä
elämä pelkistyy tärkeisiin asioihin ja virheiden välttämiseen. Terve varovaisuus ja kohtuullisuus eivät saisi muuttua peloksi ja piilossa olemiseksi.
    Toisinaan on hyvä tarttua tilaisuuteen ja astua rohkeasti uuteen ja tuntemattomaan. Se voi olla myös vastaus rukoukseen.

Artikkeli on osa lehteä 8/2016