Auttaminen toi hyvää mieltä koulun käytäville

27.4.16

Opiskelijat tempaisivat Haukiputaalla vähävaraisten lasten ja nuorten hyväksi

Oulun seudun ammattiopiston Haukiputaan yksikön ala-aula muistuttaa markkinapaikkaa. Yhdellä pöydällä myydään pikkupizzoja ja leivonnaisia, toisella käsitöitä ja vieressä välineitä kauneudenhoitoon. Kaupan on myös entisöityjä huonekaluja.
   Parturi-kampaajaopiskelijat­ leik­kaavat, värjäävät ja kihartavat hiuksia – maksua vastaan. Ajoneuvoasentajiksi opiskelevat nuoret vaihtavat autoihin kesärenkaita. Sielläkin hinta peritään hyväntekeväisyyteen.
   Kun koulun oppilaskunnan puheenjohtajalta Kari Seppäseltä kysyy, miksi oppilaat intoutuvat hyväntekeväisyyteen, hän vastaa: On ilo tehdä hyvää. Ei kaikesta pidä saada hyötyä pelkästään itselle.
   Seppänen kertoo, että hyvän tekemisen päivän tuotto menee lasten ja nuorten hyväksi. Kohteen valitsivat koulun opiskelijat.

Järkevä tekeminen
lisää viihtyvyyttä

Avuntarvetta löytyy läheltä, kokkiopiskelija Seppänen uskoo. Koulun järjestämään tapahtumaan viime viikolla osallistuivat Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistys ja Haukiputaan seurakunta. Vinkkejä lahjoituskohteista saattaisi löytyä heiltäkin.
   Vastaavanlainen hyvän tekemisen päivä vietettiin Haukiputaan yksikössä kaksi vuotta sitten. Silloin tuotto meni Helsingin Lastensairaalan hyväksi.
   Opinto-ohjaaja Erja Ukkola on huomannut, että nykynuorilla on halua auttaa.
   – Oppimista tapahtuu tänäänkin, vaikka koulupäivä on erilainen ja oppitunneilla istutaan vähemmän, Ukkola toteaa.
   – Yksi asia, mitä tapahtuma opettaa, on taito tehdä asioita yhdessä.
   Seppäsen mukaan tempauspäivässä on ripaus itsekkyyttäkin, sillä järkevä, pyyteetön tekeminen lisää oppilaiden kouluviihtyvyyttä.
   Hyväntekeväisyyspäivä päättyi konserttiin, jossa esiintyi muun muassa paikallinen laulaja-lauluntekijä Jukka Takalo.

RIITTA HIRVONEN

Artikkeli on osa lehteä 15/2016