Kotimaisen popin ja rockin lyriikkaa kuullaan Kastellissa

7.4.16

Kastellin kirkossa (Töllintie 38) kuullaan suomalaista pop- ja rocklyriikkaa lausuttuna ja laulettuna sunnuntaina 10.4. kello 18 alkavassa runoillassa.
   Rakennan sun sydämeesi talon – PopRock! -lyriikkailta pitää sisällään tunnettujen suomalaisten pop- ja rocklyyrikoiden sanoituksia.
   – Lyriikoissa on paljon hengellistä sisältöä ja uskonnollista kieltä. Niissä käsitellään syvällisiä asioita, kuten kysymyksiä Jumalasta ja olemassaolosta. Sanoituksissa kuuluu elämän kauneus ja karuus sekä herkkyys, kuvailee Karjasillan seurakunnan nuorisotyönohjaaja Esa Arbelius .
   Tilaisuudessa kuullaan muun muassa Pauli Hanhiniemen, Mariskan, Toni Wirtasen, Juice Leskisen, Jouni Hynysen ja Chisun lyriikoita. Lausuttujen tekstien lisäksi kuullaan kappaleita bändin esittämänä.
   Arbeliuksen mukaan kristinusko tarjoaa kielen, joka on sekä runollinen että musiikillinen.
   – Useimmiten pop- ja rockmusiikkia esitetään klubeilla tai festareilla. Mutta nämä laulut ovat nykypäivän virsiä ja sopivat myös kirkkoon.
   – Lisäksi tutut biisit saavat lausuttuina uusia ulottuvuuksia. Kannattaa tulla aistimaan, miltä kuulostavat esimerkiksi Apulannan, Kotiteollisuuden, YUP:n tai CMX:n biisit lausuttuina, Arbelius sanoo.
   Tekstejä lukevat Arbeliuksen lisäksi Marjukka Hamari, Riina Moilanen ja Juha Vähäkangas. Musiikista vastaa Esa Rättyän johtama bändi.
   Lyriikkailtaan on vapaa pääsy. Halutessaan voi maksaa vapaaehtoisen ohjelmamaksun Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.
 

Artikkeli on osa lehteä 12/2016