Lastenpäivät lyhenevät ensi kesänä

13.4.16

Oulussa seurakunnat ovat tarjonneet ilmaisia lasten päiväleirejä kesäisin jo vuosikymmenten ajan. Lastenpäivinä tunnettua toimintaa järjestetään nykyisin Hietasaaren ja Lämsänjärven leirikeskuksissa.
   Oulun seurakuntayhtymässä käynnissä olevat säästötoimet lyhentävät Lastenpäiviä.
   Tulevana kesänä Lastenpäiviä järjestetään Hietasaaressa 6.6.–30.6. ja Lämsänjärvellä 9.6.–15.7. Toimintaa on arkipäivisin kello 10–15 perjantaina olevaa juhannusaattoa lukuun ottamatta.
   – Vielä viime kesänä Lämsänjärvellä leireiltiin heinäkuun loppuun saakka. Hietasaaressa on siirrytty jo aiemmin lyhyempään leirikesään, kertoo Karjasillan seurakunnan lapsi- ja perhetyön sihteeri Mari Jääskeläinen.
   Lämsänjärvellä mukana ovat Karjasillan ja Oulujoen seurakuntien työntekijät, Hietasaari on Tuiran seurakunnan työntekijöiden vastuulla. Lisäksi leiriviikoille palkataan kesäsetelinuoria.
   Lämsänjärvelle mahtuu päivittäin sata lasta, Hietasaareen viisikymmentä. Ilmoittautuminen avautuu Oulun seurakuntien nettisivuilla heti vapun jälkeen.
   Leirille ilmoittaudutaan viikoksi kerrallaan edellisen viikon torstaihin mennessä.
   Ilmoittautuminen tapahtuu aina koko viikoksi, vaikka lapsi olisi paikalla vain osan viikkoa.
   – Ilmoittautuminen on avoinna aina viimeiselle leiriviikolle saakka, mutta paikan voi varata heti myös vaikka koko kesäksi, Jääskeläinen vakuuttaa.
   Paikan peruminen tapahtuu soittamalla joko Hietasaaren tai Lämsänjärven vastaavalle ohjaajalle, nettisivuilla se ei ole mahdollista.
   Tilanteet voivat muuttua perheissä nopeasti, joten paikkaa voi kysyä ilmoittautumisajan päätyttyäkin.
   – Lämsänjärvelle voi soittaa ja kysyä paikkaa vaikka samana aamuna, Mari Jääskeläinen rohkaisee.

ELSI SALOVAARA

Artikkeli on osa lehteä 13/2016