Päivän työ

7.4.16

Lastenohjaaja Auli Kipinä ihaili lasten kykyä nauttia elämän pienistä asioista.

Työni  on suurelta osin sairaalalapsityötä ja työpaikkanani OYS:n lastenosastot. Toimin pääosin lasten ja perheiden kanssa  eri osastoilla sekä teen yhteistyötä sairaalakoulun kanssa. 
   Sairaansielunhoidon tiimin kammarilla on Jenni-pastorin läksiäisaamukahvit. Siispä sairaalan kellarikäytäviä pitkin talon toiseen päähän, jonne on kokoontunut työvuorossa olevia  tiimiläisiä. Tunnelma on haikea mutta kiitollinen.
   Työparini Maria-Ritvan kanssa siirryimme työhuoneeseemme jatkamaan tietokonetöitä.
   Pikainen lounas ja sen jälkeen osastokierros. Pääsiäisen jälkeen lasten neurologinen poliklinikka on yhä suljettuna,  joten kävelemme lastensairaalan puolelle. Osastolla on hiljaista, paljon tyhjiä huoneita, vähän lapsia. Erään perheen kanssa vietämme tovin leikkitilassa askarrellen ja jutellen. Jumalan kämmenellä -laulu on kaikille  ihan tuttu juttu. Hetki perheen kanssa on hyvä.
   On joka kerta sykähdyttävää huomata se, kuinka lapsi sairauden laadusta huolimatta elää täysillä leikkien, askarrellen ja nauttien kaikesta mistä vain voi. Kunpa me aikuisetkin voisimme kokea edes hiukan lasten huolettomuutta ja elämän pienistä asioista nauttimista.
   Maria-Ritvan kanssa­ jatkamme vielä  tulevan  suunnittelua. Teemme työtä yhdessä myös sairaalapastoreiden kanssa erilaisten kirkkovuoden tapahtumien merkeissä. Yhdessä Elina-pastorin kanssa suunnittelemamme Raamattu-aiheinen akvaarionäyttely sairaalan A5-aulassa on tuonut pääsiäisen tapahtumat tähän päivään sekä mahdollisuuden viivähtää, katsoa, miettiä, ihmetellä.
   Näyttelyn maisema muutetaan seuraavaksi luomiskertomuksen ihmeelliseksi maailmaksi. Maria-Ritvalla­ on mukanaan rekvisiittaa: oksia, käpyjä, ihastuttava  pieni mökki. Niiden pohjalta on hyvä lähteä  työstämään asetelmaa, joka tuo Jumalan luomakunnan, sen kauneu­den ja ihmeen, lapsen silmin katsottuna myös meille ­aikuisille.
   Aivan huomaamatta on kotiinlähdön aikaa. Työpöydän siistimisen jälkeen vielä heipat työkavereille. On aika ottaa pyörä ja lähteä yli Oulujoen, kotia kohti.
 

Artikkeli on osa lehteä 12/2016